lauantai 29. elokuuta 2009

Japanin ristiriitaisuuksista vol 1

Japanista sanotaan, että siinä missä raha hallitsee Yhdysvaltoja ja uskonto Intiaa niin kauneus hallitsee Japania. Kalligrafia, ikebana-asetelmat, origamit, bonsait ja kivipuutarhat ovat omia taiteenlajejaan. Lisäksi arkisemmatkin asiat pyritään tekemään kauniisti: lahjat paketoidaan kuin pieniksi taideteoksiksi, kaupojen hyllyillä tavarat ovat aina järjestyksessä ja ravintoloissa tarjoiltavat annokset ovat äärimmäisen tarkasti aseteltuja.

Maahan saapuva gaijin odottaa näkevänsä kaikkialla loppumatonta kauneutta, ovathan japanilaiset maailman esteettisin kansa. Järkytys odottaa kuitenkin jo heti lentokentän ovista astuttaessa: Japanin rakennuskanta on karmeuden perikuva. Betoni on rakennusmateriaalien kuningas, tyylien sekamelska on voittamaton ja kaiken kruunaa kaikkialla roikkuvat sähköjohdot.

Gaijin on törmännyt ensimmäiseen japanilaiseen ristiriitaan.

Rumuutta

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Tuokin on nähtävä ja koettava; lentoliput on ostettu, Sapporo, here we come!

Anonyymi kirjoitti...

Olen aina ajatellut kansakuntien jakautuvan niihin jotka välittävät substanssista (saksalaiset), niihin jotka painottavat enemmän vaikutelmaan (italialaiset), ja harvinaisena poikkeuksena japanilaiset jotka kunnostautuvat molemmissa: tekevät hyvin ja kauniisti. Mutta tuo johtojen sekamelska pistää kyllä miettimään ^_^

Kiva blogi.

Anu kirjoitti...

Kiitos!

Mielenkiintoinen jaottelu, tuota en ollut aikaisemmin kuullutkaan.

Vaikka juttu on vanha, en ole vieläkään päässyt sen yli, miten täällä voidaan rakentaa niin h******tin rumasti. Roikkuvien johtojen syy on selvinnyt, ne ovat ilmeisesti järistystilanteissa turvallisemmat?

Related Posts with Thumbnails