keskiviikko 26. elokuuta 2009

Muuttuvat ajat

Kommunikointia merten yli kolmena aikakautena:

1996
Olen vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa. Puhun kerran kuukaudessa puolen tunnin puhelun vanhempieni kanssa. Ystäville kirjoitan käsin romaanin mittaisia kirjeitä, joissa tilitän tapahtumia läkähdyttävällä yksityiskohtaisuudella. Posti kulkee lätäkön yli viikon, kirjeen vastaanottaminen on aina juhlapäivä. Suomeen palattuani en tiedä, kuka on se valkotukkainen viulisti, joka keikistelee joka iltapäivälehden kannessa.

2002
Olen vaihto-opiskelijana Pariisissa. Mailaan nettikahvilasta päivittäin silloisen poikaystäväni, nykyisen aviomieheni kanssa. Kerran-pari kuukaudessa puhun hänen kanssaan pidemmän puhelun lankapuhelimessa, kiireelliset asiat pirautan kännykällä. Kämppikseni käyttää jo meseä, minulle se on uusi tuttavuus. Seuraan netistä Suomen uutisia päivittäin.

2009
Asun täällä, Japanissa. Tsekkaan facebookista kaverien reaaliaikaiset kuulumiset päivittäin, mailailen laiskemmin. Skypessä puhun vauva sylissä joka päivä ainakin toisen isovanhempisetin kanssa. Suomen uutisia seuraan päivittäin, omalla sohvalla tai sängyllä rötköttäen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi nyt on skype; se on isovanhempien suuri ilo ja lohtu!!

t. Leena

Tiina kirjoitti...

Heh, olinpas mä totta tosiaan edistyksellinen back in Paris. Nyt 7-vuotias kummityttö on etevämpi niissä puuhissa... Mutta se skype on nyt kyllä asennettava kun läheisiä näyttää valuvan maailmalle tuon tuosta.

Halit!
Tiina

Anu kirjoitti...

Leena: on se kotiäidinkin päivän piristys!

Tiina: Ja sulla oli oma läppärikin, mikä taisi olla vielä kovempi juttu ;) Mutta asenna skype!

Anonyymi kirjoitti...

Näin ne ajat muuttuvat, mukava on aina katsella teitä. T. Else.

Related Posts with Thumbnails