torstai 20. elokuuta 2009

Oodi japanilaiselle wc-pöntölle

Aika monen Japanissa käyneen olen kuullut sanovan, että jos täältä jotain voisi importoida kotihärmään, niin ne olisivat nuo täkäläisiä vessoja sulostuttavat posliinijumalat. Niihin pätee sama asia kuin moniin muihinkin japanilaisten valmistamiin tavaroihin: he eivät ehkä keksineet wc-pönttöä, mutta tekevät ne sata kertaa paremmin kuin muut.

Omasta mielestäni pöntön ihastuttavin ominaisuus on lämmitetty rengas. Ah ihanuutta kun siihen istahtaa kylmän kalseana talviaamuna. Mutta lämmitin on vain mere nesessity. Sen lisäksi löytyy parikin erilaista bidet-ominaisuutta (saatte itse arvata tarkemmin mitkä, tai katsokaa kuva). Edistyneemmät yksilöt osaavat avata kantensa itse, kun aistivat ihmisen läsnäolon. Rentoutusta kaipaaville on tarjolla linnunlaulua tai klassista musiikkia. Jos omat luontaiset äänet ujostuttavat, paneelista voi valita erillaisia peiteääniä. Olen myös kuullut, että reippaimmat tapaukset kuivaavat takalistosi lämpimällä ilmalla. Ja on kuulemma olemassa myös pimeässä hohtavia yksilöitä!

Lukutaidottomalle länkkärille pöntöissä on yksi ongelma: valintapaneelin nappulat ovat usein vain paikallisella murteella. Niinpä esimerkiksi eräs ystäväni kertoi viime talvena Nisekossa yhteisellä laskettelulomallamme, että hän sai ravintolan vessan suurinpiirtein hyppimään, tanssimaan ja laulamaan, mutta ei vedettyä sitä. Puolilleen vaahtoa se kyllä täyttyi...
Joko innostuit? Toto-merkkisille pöntöille löytyy interwebin ihmeellisestä maailmasta myös omat


2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

oi niitä vessanpönttöjä, muistan vieläkin niiden ihan lämmön ja tosiaan sen, että välillä vetäminen tuotti vaikeuksia ;)
Täällä saa istua takapuoli jäässä kun kelit alkaa kylmenemään :(

Anu kirjoitti...

Kylmä karaisee ;)

Related Posts with Thumbnails