sunnuntai 23. elokuuta 2009

Otarun kanaalikaupunkiLauantain retkikohteeksi valikoitui Otaru, joka sijaitsee Japaninmeren rannalla reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Sapporosta. Kaupunki on tunnettu öljylamppujen reunustamasta kanaalista ja vanhoista makasiinirakennuksista, joissa nykyään pitävät majaa erilaiset ravintolat, putiikit ja käsityöpajat. Salarimanin mukaan Otaru on yksi harvoja pittoreskejä kaupunkeja, joihin hän tutustunut Japanissa.Vietimme Otarussa leppoisan, helteenpaahtaman iltapäivän. Siinä ajassa ei kerennyt kuin hieman pintaa raapaista. Kävelykierroksen lisäksi ehdimme kuitenkin nauttimaan soup curryt makasiiniravintolassa ja maistelemaan LeTAOn suussasulavia suklaita.

Kaiken kaikkiaan kaupunki oli oikea pieni helmi. Mieleen tuli, kuinka paljon maailmassa lienee näitä vietättäviä kaupunkeja ja kyliä, joista ei vain koskaan saa tietää... Joka tapauksessa Otaruun on palattava uudestaan. Lähettyvillä on kuulemma myös upeita rantoja, näköalapaikkoja ja vaellusreittejä.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen kaupunki. T. Else

Heli kirjoitti...

Näyttääpä mielenkiintoiselta kaupungilta! Yleensä Japanista näkee suurkaupunki/pilvenpiirtäjäkuvia tai vaihtoehtoisesti asumatonta vuoristoa. Nuo toisen kuvan talot näyttävät varsin viehättäviltä.

Anonyymi kirjoitti...

Upea kaupunki. Siellä käymme sitten lokakuussa. Nyt vaan lippuja tilaamaan

Hessu-ukki

Anu kirjoitti...

Vaikka en itse olekaan vielä paljon Japanissa matkustellut, niin aika ilmeistä on, ettei tuollaisia kaupunkeja täällä paljon ole -rakennuskanta on itse asiassa pääosin järkyttävän rumaa! Tosin Otarussakin viehättävää oli vain keskusta.

Jostain luin, että Japanin pinta-alasta asuttua on vain 1/5, ja loput ovat vuoristoa ja metsää. Heli, se selittänee miksi kuvatkin ovat aina jommasta kummasta...

Related Posts with Thumbnails