sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Papusalaatti seesamkastikkeella

Ruokavalio on olosuhteiden pakosta muuttunut muuton jälkeen melkoisesti. Kuten aikaisemmin on tullutkin jo todettua, markettien hyllyillä notkuu aivan erilaista tavaraa kuin kotona. Vaihtelu kuitenkin virkistää, ja myös housujen kaulus tykkää. Raskaukilot on nyt kokonaisuudessaan karistettu.

Tänään ajattelin jakaa kanssanne yksinkertaisen papusalaatin ohjeen. Sopii lisukkeeksi melkein mille tahansa lihalle.

Seesaminsiemenet ovat muuten osoittautuneet uudeksi suosikkiruoka-aineeksi. Ja jauhettaessa niistä lähtee taivaallinen tuoksu!

Tarvitset:

100 gr kidneypapuja
sormisuolaa
3 rkl valkoisia seesaminsiemeniä
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta

Ohje:

Kiehauta kidneypapuja muutama minuutti suolavedessä. Huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa ja leikkaa muutaman sentin mittaisiksi paloiksi.

Paahda seesaminsiemenet paistinpannulla ja jauha ne morttelissa, kun ne ovat vielä kuumia.

Kun seesaminsiemet ovat puoliksi murskaantuneet, lisää sokeri, öljy ja soijakastike.

Kaada kastike kidneypapujen päälle ja sekoita hyvin.

Edit. Tarkkaavainen lukija totesi, että kuvassa näkyvät pavut eivät ole kidneypapuja vaan green beans eli onkohan oikea suomenkielinen sana vihreä papu?


papusalaatti

4 kommenttia:

Leija kirjoitti...

Kiitos, onpa hyvältä kuulostava ja näyttävä ohje! Taidan kokeilla ensi viikonloppuna.

Anu kirjoitti...

Moi Leija! Ei ole ainakaan liian vaikea tai aikaa vievä ohje, eli siitä vaan kokkailemaan!

riikka kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa, seesaminsiemenet on ihania monessakin muodossa!

Tuossa salatissa vaan pavut eivät ole kidneypapuja, vaan "green beans".

Anu kirjoitti...

Riikka: totta muuten puhut! En ole tähän asti hirveästi papuja syönyt (enkä siis tunne niitä kovin hyvin) mutta sokeasti luotin meidän japanissa painettuun englanninkieliseen keittokirjaan, jossa noita papuja kutsutaan kidneybeanseiksi! No, keittokirjan kuvan perusteella nuo green beansit ovat kuitenkin oikeat!

Related Posts with Thumbnails