tiistai 15. syyskuuta 2009

Tavaraa tavaraa tavaraa

Ulkomaille muuttamiseen liittyy aina kaikenlaista vaivaa, enkä nyt puhu Niistä Suurista Haasteista: kulttuurishokista, kieliongelmista, identiteettikriisistä ja sopeutumisvaikeuksista. Vaan arkipäivän pienistä jutuista. Kuten että mistä saa hyviä sukkia, tiskiharjan (tai tässä tapauksessa -sienen), henkareita, elmukelmua ja shampoota. Viimeisen kohdalla olin niin vainoharhainen, että roudasin jo huhtikuussa mukanani suosikkishampooni ja hoitoaineeni à 750 ml sillä epäilin (aivan oikein) ettei varsinaisen muuton koittaessa laukussa olisi liikaa tilaa. Samoin kannoin hulluuksissani mukanani kaikki mahdolliset kenkävahat, -harjat, -sienet ja -suihkeet. Osoittautuikin, kappas vain, että täälläkin saa kampaamoista länsimaisia shampoita ja että kengänhoitotarvikkeita löytyy enemmän kuin likainen mielikuvitukseni keksisi.

No nyt alkaa kaapit olla täytetty yllämainitulla vähemmän glamoröösillä mutta tarpeellisella pikkutavaralla. On siirrytty evoluution seuraavaan vaiheeseen eli tarkastelemaan, mitä kaikkea sellaista täältä saa mitä Suomessa ei ole. Eipä tarvitse olla Einstein tajutakseen että paljonkin. Onhan kyse kuitenkin maailman toiseksi suurimmasta kansantaloudesta (ellei Kiina kiri tänä vuonna ohi).

Turhakkeiden määrä on ensi näkemältä valtava: kaupoista löytyy esimerkiksi wc-pöntön renkaalle tarkoitettuja koristekankaita sekä taskunlämmittimiä. Sitten on paljon kaikkea sellaista hauskaa ja somaa, joita olisi kiva ostella, mutta joilla ei todellisuudessa tee yhtikäs mitään: esimerkiksi puupalikoista koottava Tokio tai funkyt kännykkäkorut. Viimeisenä ryhmänä on sellaiset tuotteet, jotka ovat päässeet huusholliimme ja joita ilman ei vaan voisi enää elää.

Uudet suosikkituotteet:

1. Riisinkeitin (saa toki Suomestakin mutta enpä ollut älynnyt miten hyvä laite se oikeasti onkaan)
2. Bento-lounasrasiat (huippukäteviä, esittelen jossain vaiheessa)
3. Silkkinen pesuliina
4. Hienosta, pehmeästä fleecestä tehdyt pussilakanat (menevät paljaaltaan juuri nyt kun on liian kuuma peitolle mutta liian kylmä pelkälle puuvillaiselle lakanalle)

ja (seuraa köhimistä)

5. Quaker Instant Oatmeal, makuna vaahterasiirappi

Tuolla viimeisellä ei kyllä ole mitään tekemistä Japanin kanssa mutta on se vaan niin hyvää...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mika ihme on silkkinen pesuliina? Tai siis pesuliina ylipaataan..
Nimim. uusavutonko?
eli Tiina :)

Anu kirjoitti...

Pesuliina on sellainen pitkä kangaskaistale, ajaa periaatteessa samaa asiaa kuin pesusienet. Eihän sellaista välttämättä tarvitsisi mutta kun tottuu käyttämään niin ilman en olisi. Täällä myydään muutenkin tuhottomasti kaikkea pesytymiseen liittyvää sälää. Puhdasta kansaa. Onsenissakin kuurataan ensin puoli tuntia ennen kuin mennään altaaseen. Vrt. Suomen uimahallit...

Related Posts with Thumbnails