lauantai 26. syyskuuta 2009

Tofupihvi tomaattikastikkeella

Ruuanlaittokokeilut jatkuvat. Eilen illalla lautaselle pääsi tofupihvi tomaattikastikkeella. Helppoa ja hyvää, suosittelen!

Kaksi annosta

2 kakkua kiinteää (momen) tofua
rasiallinen kirsikka- tai luumutomaatteja
1/4 sipulia
persiljaa
basilikaa
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl tummaa balsamicoa
1/2 rkl soijakastiketta
öljyä paistamiseen
mustapippuria
suolaa

Ohje

Leikkaa fofu pitkittäissuunnassa ohuiksi pihveiksi. Kiedo keittiöpaperiin ja paina tasaisesti poistaaksesi ylimääräisen veden. Jätä kuivumaan.

Pese tomaatit ja leikkaa ne neljään osaan. Kuori sipuli ja leikkaa se sekä persilja pieneksi silpuksi. Aseta ainekset kulhoon ja kaada päälle neitsytoliiviöljy, basamico ja soijakastike.

Kuivaa tofupihvien pinta, ja mausta suolalla sekä pippurilla. Pippuria varsinkin voi käyttää reilulla kädellä, tofussa ei itsessään ole juurikaan makua.

Kuumenna kattilassa loraus öljyä ja paista tofupihvit keskilämmöllä, kunnes kummatkin puolet ovat kauniin kullanruskeat.

Aseta tofupihvit lautaselle, kaada päälle tomaattikastiketta ja koristele basilikanlehdillä.

Tofupihvi

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Ihanan näköinen annos, kyllä maistuis.Eipä uskoisi kun oli aika kun eräs opiskelija kyseli milloin tietää että kananmuna on kypsä.
T. Else

Anu kirjoitti...

No tietysti silloin kun kuori on pehmee ;)

Slasher- kirjoitti...

Kiitos reseptistä. Tyttöystäväni on kasvissyöjä. Tälläisellä reseptillä voisin joskus yllättää hänet. Kiitos!

Ruoka ja juomauutiset kootusti:
http://www.kookas.fi/news/140

Anu kirjoitti...

Siitä vaan kokeilemaan, ei pitäisi epäonnistua jos tofuun vaan saa tarpeeksi makua!

Related Posts with Thumbnails