torstai 15. lokakuuta 2009

Lumen himo

Kuulin, että kotipuolessa on satanut lunta. Sitä on maassa parikymmentä senttiä. Aurinko kimmeltää hangella, puissa on vielä lehdet.

Täällä jatkuu kaunis syksy, mikä on tietysti ihan kivaa. Mutta en voinut sille mitään, että tuli lumen himo.

Tähän pitää kyllä todeta, että kaupungissa lumella ei tee todellakaan yhtään mitään. Mutta hiljaisessa metsässä, aurinkoisena kevätpäivänä, kun kavutaan hitaasti ylös vuorenseinämää, lumi on ihanin asia maailmassa. Ja myös silloin, kun mäkeä tullaan alas, ja lumi on höyhenen kevyttä, niin että se pussuaa henkeen joka käännöksellä.

Katselin nälkääni tyydyttääkseni vanhoja laskukuvia. Tuli hirvittävä haikeus. En taida tänäkään talvena päässä randoamaan.

Nämä kuvat ovat Pohjois-Norjasta viime vuoden keväältä.

Edit. Kuvista krediitit paremmalle puoliskolle.

Lyngen2

Lyngen3

Lyngen4

Lyngen1

3 kommenttia:

Slasher- kirjoitti...

Joo tänne on jo ensilumet tullut. Tosin ihan täällä etelässä se hävisi melkein samantien. Pohjoisempana lumi taisi jäädä maahankin. Hienoja kuvia olet ottanu tuolta vuoristoista. Katsotaan minkälainen talvi tänne Suomeen oikein tulee :)

Kookas.fi: Kotimaan uutiset kootusti.

Anonyymi kirjoitti...

moi!ymmärrän "tuskasi"...;) eilen kaivettiin sukset esiin ja vahattiin pohjat. ikkunasta näkyvät sokeroidut vuoret, viikonloppuna on pakko mennä koittamaan "sorasuksilla", millaista on.
pistapa mieskin valilla baby-vahdiksi, niin paaset pumpuliin.
terveiset alpeilta

Anu kirjoitti...

Slasher: Toivon kaikkien puolesta, että pikemminkin viime talven kaltainen kuin parin edellisen...

Anonyymi: Jep, lisää suolaa vaan haavoihin... =D

Mäkeen pääsen taatusti, kyllä mies mielellään toimii lapsenvahtina. Mutta usemaan yön randokeikat (tai edes kokonaisen päivän) ovat kuitenkin saletisti vielä pois laskusta. Nyyh.

Related Posts with Thumbnails