tiistai 27. lokakuuta 2009

Rakkautta keittiössä: nabe

Uusin tulokas keittiössämme on savesta tehty nabemono-pata. Japanissa vallitsee voimakas kausiruoka-ajattelu, ja varsinaisesti nabe-ruoat ovat talviajan herkkuja, mutta emme ole voineet vastustaa uuden patamme tarjoamia mahdollisuuksia.

Nabe-ruat syödään suoraan padasta, ja ruuan aikana pata pidetään lämpimänä pienen irtolieden päällä. Ruoka poimitaan padasta syömäpuikoilla, ja kastetaan mahdollisesti dippiin. Esimerkiksi sukiyakin (ensimmäinen kuva) ainekset dipataan vatkattuun munaan.

Nabe1

Nabe2

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vesi herahti kielelle! Onko tuo vähän niinkuin suomalainen Kokki Uunipata? On se hyvä, että japanilaiset syövät sitten edes kausiruokaa, vaikka pakkaavatkin kaiken muovipusseihin. Tekevät siis edes jonkun hyvän ilmastonmuutosta estävän teon ;)

Maria suhmuraisesta Suomesta

Anu kirjoitti...

Moiks Maria!

En oo kokki-pataa ihan just nähnyt, mutta muistin varassa sanoisin, että tuo nabe-pata on aika paljon laajempi suuaukoltaan, sellainen wokkipannua muistuttava. Mukana tulee lisäksi sellainen reiällinen välitaso, jonka päällä saa höyrytettyä aineksia. Toisen kuvan ruoka on siinä tasolla höyrytettyä. Mutta esim. sukiyakin tekemiseen kokki kelpaa varmasti mainiosti.

Related Posts with Thumbnails