tiistai 24. marraskuuta 2009

Absurdiaa ihmettelemässä

Niinhän siinä sitten kävi kuten pelkäsinkin. Hullaannnuin, pylläännyin, riehaannuin ja villiinnyin Tokiosta ihan täysin. Se oli kaikkea mitä odotin ja vielä paljon, paljon enemmän. Tuntui kuin samassa paketissa olisi ollut 10 eri kaupunkia.

Reissu tehtiin viisi kuukautta vanhan perheen itsevaltiaan ehdoilla. Tämä tarkoitti, että monet kiinnostavat kaupunginosat jäivät käymätttä, sillä emme voineet olla varmoja, onko siellä lapsenhoitofasiliteeteillä varustettua tavarataloa/ostoskeskusta. Baarit ja yöelämä jäivät sattuneesta syystä myöskin väliin. Kaupungista sai aivan mielettömästi irti näinkin, mutta kyllähän Tokio on aikuisten kaupunki. Mielessäni siintää jo, kuinka joskus tulevaisuudessa suuntaamme sinne kaksistaan tai kaveriporukalla, ja silloin.... *Kuvittelee mielessään illan, joka alkaa izakayasta ja päättyy karaokekoppiin, ja välissä on käyty muutamassa rockluolassa, cocktaileilla pilvenpiirtäjän huipulla ja heilumassa beatles-cover-baarissa*.

Kaksi ja puoli päivää on myös onnettoman lyhyt aika tutustua tuohon megalopolikseen. Matkasuunnitelmamme ei sisältänyt yhtään nähtävyyttä (vaikka niitäkin tuli sitten katseltua), vaan tarkoituksemme oli käydä haistelemassa muutaman kaupunginosan tunnelmaa. Mies on onneksi viettänyt kaupungissa kuukauden päivät, joten eksyily ja muukin säätäminen jäi tällä reissulla minimiin.

Seuraa hehkutusta kolmessa osassa kuvien kanssa. Tokion tunteville niissä on tuskin mitään uutta, mutta kaupungissa vierailemattomille ne toivottavasti tarjoavat pienen silmäyksen tuohon uskomattomaan absurdlandiaan.

P.S. Juttuja odotellessa suosittelen kaikille hiihtokärpäsen puremille vierailua Vapaalasku.com -saitilla. Siellä on julkaistu Japani-extra. Ja aivan erityisesti suosittelen sieltä juttua Fuji-tulivuorella laskemisesta :)

2 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Tuskin maltan odottaa seuraavia juttujasi! Ilmeisesti Tokio on nähtävä ja koettava!

Anu kirjoitti...

Aivan ehdottomasti! Siitä vain kevääksi matkaa suunnittelemaan!

Related Posts with Thumbnails