keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Huckleberry friends

Kolmekymmentä vuotta viime viikolla täyttänyt lapsuudenystäväni sai 15-vuotiaalta itseltään kirjeen. Sen sisältämät ajatukset olivat kauniita, hieman liikuttavia, siten kuin 15-vuotiaan kuvitelmat tulevaisuudesta vain voivat olla. Elämä ei ollut kaikilta osin mennyt ihan niin kun 15-vuotiaana oli kuvitellut, ja hyvä niin. Mutta kyllä 15-vuotiaskin oli jo itsensä tuntenut, osannut esittää viisaitakin toivomuksia.

Päädyimme puhumaan siitä, millaisina näimme maailman lapsina ja teini-ikäisenä, mitä mieltä olemme nykyään silloisista itsestämme ja miten olemme niistä ajoista muuttuneet.

En kadu juurikaan mitään elämässä. Haluaisin sanoa, että en yhtään mitään, mutta totuus on, että lapsena ja teini-ikäisenä toimin tietyissä asioissa siten, ettei se varsinaisesti herätä ylpeyden tunteita. Lapsi on mitä on, mutta ainakin teini-ikäisenä minun olisi jo tullut ymmärtää paremmin.

Lapsuudenystäväni kanssa olimme pieninä mittareiden eri päissä, luonteeltamme. Nyt molemmat ovat valuneet sieltä keskemmälle, positiivisessa mielessä.

Totesimme ystäväni kanssa, että olemme edelleen matkalla. On hienoa olla jo kolmekymppinen ja kuitenkin vasta kolmekymppinen. Meillä on jo paljon. Välillä on tympeämpää, mutta sekin on ihan ok. On mahtavaa olla oppinut jo hieman itsestään ja elämästä. Meillä on myös vielä aikaa, ihan mihin vain. Ja toiveita, suunnitelmia. Eteenpäin siis!

To my huckleberry friends:

3 kommenttia:

Kenza kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Carita W kirjoitti...

Niinhän se on, että joitain asioita olisi voinut jättää tekemättä - yleensä tyhmyyksiä, mutta onneksi (!) vanhetessa viisastuu, mutta toivottavasti lapsenmielisyys ei koskaan katoa.

Toisaalta yllättävän hyvin vielä muistaa (osittain), mitä ajatteli 15-vuotiaana, vaikka olenkin se pari vuotta vanhempi;) Sinussa olen ihaillut aina tietynlaista boheemisuutta; sitä että turhaa kiirettä ei pidetä, mutta asiat saadaan aina tehtyä ajallaan ja yleensä suhteellisen hyvinkin. Turhaa stressiä välttämättä. Ja turhia jälkeen päin märehtimättä.

Näyttää sama meno jatkuvan...

Anu kirjoitti...

Joo, sama meno jatkuu, tosin en nyt ole tuosta hyvin tekemisestä ihan samaa mieltä, hehhee!

Related Posts with Thumbnails