sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Ne pienet hetket

Kävimme yhtenä päivänä huonekalukaupassa etsimässä pinnasänkyä, työtuolia ja pientä mattoa. Kauppa oli pettymys, sekoitus ei-mairittelevalla tavalla Maskua ja Ikeaa. Teimme kuitenkin pienen kierroksen. Yhdellä käytävällä pilkisti tavarahyllyjen alta rivi pelkkiä jalkoja. Ihmiset siellä testailivat zaisuja, jalattomia tuoleja. Oli pakko liittyä joukkoon. Hupaisa tunne istua kaupan hyllyllä.

*****

Ruuhka-aikaan tavarataloissa lastenvaunujen kanssa liikkuvia suositellaan käyttämään omia hissejään, joissa on aika usein hissimies. Olen nyt ilmeisesti saavuttanut meitä lähimpänä olevan Daimaru-tavaratalon kanta-asiakkuuden, koska hissimies tiedusteli kuinka olen voinut viime aikoina, kun minua ei ole näkynyt.

*****

Ihan parasta suurkaupunkiasumisessa ovat yöt. Rakastan sitä valomerta, joka ikkunoistamme näkyy. Pimeässä kaikki näyttää tunnelmallisemmalta, jännittävämmältä. Usein sellaisina päivinä, kun mies on kotona, teen vauvan nukuttamisen jälkeen asiaa ulos esimerkiksi kauppaan ihan vain sen vuoksi, että pääseen mittailemaan öistä katua.

*****

Beibistämme taitaa tulla yksi kaupunki-ihminen lisää. Ulkomaailmassa on niin kertakaikkisen hauskaa ja jännittävää, ettei siellä malta nukkua tai syödä lainkaan. Kaikille vaunuun tai liinaan kurkistaville suodaan korviin asti ulottuva hymy. Ihan parasta on, jos pääsee kaupassa korkealle isän syliin. Siellä voi sitten venkoilla ja hekottaa ääneen vaikka kuinka kauan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Kyllä olisi ihanaa tuo valomeri, eipä juuri valoja näy tuolla pimeydessä. T.Else

Kenza kirjoitti...

Ihania pieniä tarinoita! Kiitos tuosta zaisu-tiedosta! Saakohan noita miten yleisesti esim. Euroopasta tai USA:sta. Noita olisin aikanaan kaivannut, kun yritin viritellä USA:aan kotiimme japanilaista ruokapöytää. Tyydyin sitten Ikeasta löytämiini "palleihin", jotka melkein ajoivat asiansa.

Anu kirjoitti...

Hei Kenza! Eipä valitettavasti ole mitään tietoa, saako noita miten yleisesti muista maista.

Related Posts with Thumbnails