keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Oletteko nähneet yakiniku-lihojani?

Jos asuisin jossain muualla kuin Japanissa, joku toinen olisi todennäköisesti saanut tänään mainion yakiniku-aterian ainekset minun kustantamanani.

Jep -päivän säätö sarja jatkuu.

Japanilaisissa ostoskeskuksissa on turkasen kuuma, ja välittömästi sisätiloihin astuttua on ulkovaatteet riisuttava. Kävin tänään pienellä ostoskierroksella, lähinnä hankkimassa arkistointitavaroita pysyvään kaaokseen jämähtäneen läppäripöydän organisoimiseksi. Samalla poikkesin ruokakauppaan. Ostoskeskuksesta poistuessani puin ovella itseni ja beibin, ja laskin siinä samalla selässäni keikkuneen ruokatavaroita täynnä olevan repun maahan. No, siihen se sitten jäikin, kun minä lähdin lastenrattaiden kanssa viipottamaan kotia kohden. Vasta muutaman sadan metrin jälkeen alkoi olo tuntumaan epäilyttävän kevyeltä.

Takaisin palattuani reppu oli tietysti kadonnut. Siirryin siitä sitten sujuvasti samassa rakennuksessa olevalle poliisiasemalle raportoimaan ostoskassini kadonneeksi. Asiointi sujui jouhevasti japania ja englantia puhuen: "Ei, ei siellä mitään erityisen arvokasta ollut, ellei täksi illaksi ostamiani yakiniku-lihoja lueta...".

Kun ilmoituksen täyttäminen oli vielä kesken, tuli toinen poliisisetä kertomaan, että reppu oli asemavirkailijoiden kopissa.

Perheeni siis saa kuin saakin myös tänään ruokaa.

Vielä tästä säätämisestä. Olen aiheuttanut lähipiirilleni varmaan tuhanteen kertaan hengenahdistusta ja kauhunväristystä tällä jatkuvalla säheltämiselläni. Äitini myös pelkää todennäköisesti edelleen, että unohdan vauvan jonnekin. Minä en näistä stressaa. Onpahan kotiäidinkin elämässä jotain jännitystä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Äitin tyttö, en enää pelkää että pientä mihinkään unohdat. Hiukan nauratti. T. Äitisi

Kenza kirjoitti...

Ekaa kertaa kommentoin, ihana lukea näitä juttujasi! Aikamoista säätöä täälläkin välillä.

Anu kirjoitti...

Äiti: Sanot vain, oikeasti pelkäät sydän sykkyrällä ;)

Kenza: Ehkäpä sitä ei vaan voi välttää vieraassa maassa asuessa!

Kenza kirjoitti...

Jep, taitaa melkein kuulua asiaan :)

Related Posts with Thumbnails