perjantai 27. marraskuuta 2009

Omiyage

Koska minä olen erinomainen hausuwaifu (oman määritelmäni mukaisesti -muilta ei kysytä), tai ainakin niin hyvä että teen miehelleni benton töihin, on hän taasen erinomainen salariman ja tuo minulle omiyagen matkoiltaan.

Omiyagea voisi kuvailla matkamuistolahjaksi. Täällä sosiaalisiin tapoihin kuuluu tuoda matkoilta työtovereille, perheelle ja sukulaisille pieni vierailukohteeseen liittyvä lahja. Koska tilasta on puutetta eikä ainakaan kollegoille ole muutenkaan järkevää tuoda joka kerta tavaraa, omiyage on yleensä paikallista ruokaa tai herkkuja.

En pane tapaa lainkaan pahakseni, minusta on joka kerta yhtä ihastuttavaa saada maistaa jotain erikoisuutta toiselta puolelta Japania.

Mies ei viimeisellä matkallaan mennyt ihan Pariisiin, mutta sain kuitenkin omiyagen Pariisista: Mariage Frères'n Éros teetä! Ihanaa vaihtelua vihreälle teelle. Ja mikä hauskinta: kyseisellä teemerkillä on sydämessäni aivan erityinen paikka, sillä asuin aikoinani Pariisissa samalla kadulla, jossa sijaitsee Mariage Frères'n chic teehuone. Suosittelen sitä erityisen lämpimästi kaikille teen ystäville. Jos ei Pariisin satu olemaan asiaa, myös nettikaupassa voi suorittaa ostoksia.

Teetä

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei !
Vihreät teet onkin kohta litkitty, kiitos teitin. Pitää varmaan vaihtaa tuotetta. T. Else

Vilijonkka kirjoitti...

Kahden vuoden tarpeet ostin mukaan, mutta ylihuomenna loppuu tästä huushollista, Mariage Freresin tee! En tiedä millä korvaisin... Asuin myös heidän teehuoneen kupeessa, 17.arr.

Anu kirjoitti...

Otan osaa... Ehkäpä sitä jostain löytyisi? Omatkin alkaa olla loppu, pitänee pistää mies taas kuriiriksi.

Itse asuin 4. arr. Voi että tulikin kotikatua ikävä...

Related Posts with Thumbnails