keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Tokyo part 2


Lauantai 21.11

Aamupäivä
Beibi herättää meidät aamiaiselle aikaisin, jo ennen kahdeksaa. Hotelli tarjoaa sekä japanilaisia että länsimaisia aamiaisruokia, ja kannan pöytääni sekä misokeittoa että paahtoleipää. Hapatetuista soijapavuista tehty natto jää tälläkin kertaa koskematta.

Nousemme junasta Shibuyassa jo hyvissä ajoin ennen kymmentä. Kaupunginosa alkaa vasta heräillä, saamme ylittää kuuluisan risteyksen lähestulkoon yksinämme. Kauppojen avauduttua piipahdamme Shibuya 109:ssä, gyaru-muodin mekassa. Mies tulee hulluksi jo ovella, joten visiitti jää tosiaankin piipahdukseksi.

Aamupäivän loppupuolella aurinko alkaa lämmittää mukavasti, ja lähdemme hiljalleen kulkemaan kohti Yoyogi-puistoa. Matkalla törmäämme sattumalta kirpputoriin.

Tokio marraskuu 4

Iltapäivä
Yoyogista kävelemme metsän keskellä kulkevaa hiekkatietä viereiseen Meiji-Jinguun, shintolaiseen pyhättöön. Sen piha on koristeltu upeilla kasvisasetelmilla ilmeisesti maanantaisen kiitospäivän vuoksi, ja paikalla on runsaasti äitejä ja tyttäriä kimonoissaan.

Seuraavaksi suuntaamme Harajukuun. Kaoottisen Takeshita Dorin jätämme suosiolla väliin. Pääasiassa kävelimme Omotesandon molemmilla puolilla oleville pikkukujilla. Niistä harvoista alueista, joilla ehdimme reisulla käydä, Ura-Hara on ehdoton suosikkini. Ympäristö on sellaista, jota en kuvitellut Tokiossa olevan: pieniä, mutkaisia ja mäkisiä katuja, joita reunustavat korkeintaan vain muutaman kerroksen korkuiset talot. Alue on täynnä ihania butiikkeja ja toinen toistaan kutsuvampia baareja ja ravintoloja. Päädyimme lounastamaan ihanalla vehreän kasvillisuuden ympäröimällä ulkoterassilla.

Jatkamme matkaa edelleen Aoyaman puolelle, jossa on arkkitehtuuriltaan toinen toistaan uskomattomampia desing-liikkeitä. Esimerkiksi Pradan Aoyaman liike kannattaa katsastaa, vaikkei mitään ostaisikaan.

Aikomuksenamme on matkustaa Harajukusta takaisin Shinjukuun junalla, mutta jono ulottuu ulos asti. Niinpä nappaamme Doutorista kahvit mukaan ja kävelemme matkan sen sijaan.

Tokio marraskuu 2

Ilta
Puoli seitsemäksi suuntaamme Meguroon japanilais-suomalaisen perheen illallisvieraaksi. Ilta on uskomattoman hauska, joskin pienokaisemme itkee puhkeavia hampaitaan. Palaamme hotellille vasta puolen yön aikaan.

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Ihan tuon puistonäkymän vuoksi sinne tulisin ;)

Onna kirjoitti...

Olen käynyt 109:ssä alennusmyyntien aikaan, enkä ole koskaan kokenut mitään vastaavaa. Melu oli infernaalinen: joka putiikissa soi täysillä oma musiikki, asiakastytöt kikattivat ja kaiken päälle myyjät huusivat putiikkien ovilla muoviseen tötteröön todennäköisesti päivän tarjouksia. Niissä liikkeissä ei länsimaalaisittain normaalikokoinen nainen käy kuin akateemisesta mielenkiinnosta, vaatteet tai kengät eivät mahdu viereenkään... Mutta jäipähän muistot! :-D

Anu kirjoitti...

Onna: Huh huh, onpahan tosiaan varmasti ollut kokemus. Viime uuden vuoden jälkeisissä alennusmyynneissä jopa Sapporon ostoskeskusket olivat aika tuskaisia...

Related Posts with Thumbnails