torstai 26. marraskuuta 2009

Tokyo part 3


Sunnuntai 22.11

Aamupäivä

Pitkän illan seurauksena nukumme kaikki yli yhdeksään. Nautimme aamiaisen rauhassa, ja putkahdamme ulos vasta hieman ennen puolta päivää.

Tällä kertaa suuntaamme kohti Ginzaa. Yllätyn jälleen, kuinka erilaisista alueista Tokio koostuu. Ginzan ostosaluetta halkovat suorat ja leveät bulevardit, joista osa suljetaan autoilta viikonlopuksi. Tavaratalot ovat toinen toistaan suurempia ja näyttävämpiä. Kuitenkin ihan lähellä, junaraiteiden tuntumassa, on tunnelmallia pikkiriikkisten ravintojen täyttämiä kujia, jotka ovat kuin toisesta maailmasta moderniin ostosalueeseen verrattuna.

Tokio marraskuu 1

Iltapäivä

Kiertelemme hetken ostoskatuja, ja istahdamme valkoiseen kahvilaan nauttimaan cafe mochat. Käväisemme Seibu-tavaratalossa, jonka jälkeen nälkä alkaakin jo kurnia. Junaraiteiden alta löydämme tunnelmallisen korealaisen grilliravintolan.

Ruokailun jälkeen taivaalta alkaa hiljalleen ripsiä vettä, mutta suuntaamme silti imperiaaliseen puutarhaan vilkaisemaan keisarin asumusta. Näkymä on uniikkia Japania: palatsi, vallihauta, typistettyjä havupuita kasvava moitteeton nurmikenttä, ympärillä pilvenpiirtäjät.

Ilta

Pyhitämme illan Shinjukulle, jossa asumme, mutta jossa emme ole juurikaan kiertäneet. Suuntaamme ensin Kinokuniya-kirjakauppaan, jossa hamstraamme englanninkielisiä romaaneja ja tietokirjoja. Isetan-tavaratalosta mukaani tarttuu Paul Smithin huivi ja Zadig & Voltairen paitoja.

Illallispaikan löytäminen on haastavaksi: juuri mikään ei houkuttele astumaan sisään vauvan kanssa. Niinpä päädymme hieman epäkiinnostavasti tavaratalon ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan buffettiin, joka ei kuitenkaan osoittaudu hullummaksi valinnaksi.

Ilta päättyy Golden Gaihin ja Kabukichoon. Niistä ensiksi mainittu on hotellimme ikkunasta näkyvä pieni baarialue, joka koostuu ränsistyneistä, vieri vieressä kapeilla kujilla olevista rakennuksista. Useimmat baareista vetävät vain pari-kome asiakasta kerrallaan, eivätkä toivota länsimaalaisia tervetulleiksi. Alue on kuin muinaisjäänne, ja kävely siellä on kiehtovaa.

Kabukicho taas on Tokion tunnetuin punaisten lyhtyjen alue. Ihmettelemme ihmisvilinää ja toinen toistaan eksoottisemman näköisä love hotelleja. Clubien edustoille parveilevat pitkätukkaiset host-pojat hämmentävät; tämä on ilmiö, johon en ole törmännyt missään muualla maailmassa.

Vetäydymme hotelliin hyvissä ajoin. Alakerran Lawsonista nappaamme mukaamme juomista ja Häagen -Dazsin jäätelöt.

Tokio marraskuu 3

Maanantai

Aamupäivä

Aamiaisen jälkeen on aika sanoa Tokiolle hyvästit. Matka oli mahtava, ja seuraava on jo mielessä. 'til then!

Ei kommentteja:

Related Posts with Thumbnails