torstai 3. joulukuuta 2009

Chestnuts Roasting on an Open Fire

Johtuisiko perheenlisäyksestä mutta tänä vuonna olen kokenut kummallista kuumetta joulun lähestyessä. Aikaisempi pienikin kiinnostus koristeluihin sammui sen jälkeen, kun puolenkymmentä vuotta sitten halusin joulukuusen ensimmäisen kerran myös omaan kotiin. Kuusen kastelu ei kuitenkaan noviisilta mennyt ihan putkeen, ja niitä neulasia taidettiin imuroida vielä seuraavana kesänäkin... Kolmen metrin matkalla parvekkeelle kuusi nimittäin karisti itsensä niin tarkoin, että käteen jäi vain ranka.

Muutenkin perinteisestä kotijoulusta on vuosia aikaa. Viime vuosina tavaksi on tullut suunnistaa jonkinlaisella kokoonpanolla paikkaan, jossa lumi on taattu ja matkaan voi pakata sukset.

Mutta tänä vuonna olen alkanut oikein tekemään joulua. Mielessä vilkkuu valkoisella ja hopealla koristelu koti, kynttilän valo, uunista leijailevat herkulliset tuoksut, taustalla Nat King Cole laulamassa The Christmas Songia... Ihanaa rauhaa, ruokaa, kirjoja ja yhdessäoloa.

Huvittavinta tässä intoilussani on se, että emme edes tiedä, onko meillä koko perhe kotona jouluaattona. Jouluhan ei nimittäin ole Japanissa pyhä, ja salariman saattaa hyvinkin joutua työmatkalle juuri tuolloin. Lomapäivän olisi toki voinut ottaa, mutta päätimme jo aikoja sitten, että ne säästetään matkoihin ja laskureissuihin.

Josko niin ikävästi käy, että mies on tien päällä aaton, uskon olevani Skypen välityksellä tervetullut vanhempieni ja appivanhempieni joulukarkeloihin. Riemukasta yhdessäoloa IRL on luvassa joulupäivän iltana, jolloin japanilais-kanadalainen pariskunta järjestää joulujuhlat pienelle joukolle ystäviään.

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Uskonpa, että Skype on kovassa käytössä oli poika kotona tai ei. Koko lähi-suku odottaa joulupuuron, saunan ja (avanto)uinnin jälkeen voivansa vilkuttaa pikkuiselle ensimmäisen Joulun toivotukset!
Pelkään pahoin, että joudutte kuuntelemaan jonkun joululaulunkin moniäänisesti laulettuna :)

Susanna kirjoitti...

Hei ja kiitos ihanasta kommentistasi blogissani. :) Oli ihan pakko tulla kertomaan vierailustani, silla blogisi on hieno loyto minulle. Jaankin sita seuraamaan heti. :) Hyvaa joulunodotusta taalta Lontoosta! <3

Anu kirjoitti...

Leena: Hihii, joululauluja kuunnellaan mielihyvin :) Saa pikkuneiti sävelkorvan treenausta -ei se voi ainakaan pahempaa olla kuin mun laulaminen!

Susanna: Kiva kun kävit! Mä jatkan joulukalenterin seuraamista sun blogissa :)

Related Posts with Thumbnails