maanantai 21. joulukuuta 2009

Winter Wonderland

Voi hyvää päivää. Tulin juuri kauppareissulta. Taisin taivaltaa kilometrin matkaa yhteen suuntaan 45 minuuttia. Täällä on nimittäin vähän tullut lunta -viimeisen vuorokauden aikana karkeasti arvioiden parikymmentä senttiä. Jo viime talven vierailuilta muistin, ettei täällä ole yleistä jalkakäytävien talvikunnossapitoa, ainoastaan autoteiden aurauksesta huolehtii kaupunki. Muuten riippuu sitten kiinteistöstä, onko talonmies kolannut rakennuksen edustan vai kulkeeko siinä pelkkä polku.

Kaiken tämän tietäen luotin kuitenkin siihen, että saksalaista tekoa oleva hyökkäysvaunu puskisi läpi lumen. Ja kyllähän se toki puskikin. Mutta työntäjästä tuntui, että olisi pikemminkin ollut lumikolan kahvoissa. Jösses sitä hien -ja tunnustan- sadattelun määrää.

Eipähän tarvitse miettiä, treenaisiko tänään jotain muuta.

Edit. Mies sanoi, että lunta oli tullut yli 30 cm, eli hieman alakanttiin meni arvio...

2 kommenttia:

Savu kirjoitti...

Kääk, aivan kauhua, huh! Täällä painin toisenlaisten ongelmien kanssa. Olimme aamusta heti ennen kuuman nousua ostoksilla, mutta ehtihän se sauna lämmetä sillä välin kun olimme ostosparatiisin sisällä. Kyttäilin sitten taas takapenkkiläisten, etenkin pienemmän otsaa: hikoileeko, onko kylmä, kuuma, mikä on. Vaikkei enää vauvavauva olekaan, niin kammottaa nämä kuumuuden vaarat. Säätiedotus lupailee edelleen "extremely hot", mikä on molemmin puolin neljänkympin, mutta onneksi satoi ja se viilensi ihanasti!

Anu kirjoitti...

Huh, kuulostaa aika hurjalta nuo lämpötilat... Pikkuihmisten kanssa menee aina hankalaksi, jos on liian kylmää tai kuumaa. Täällä onneksi on äärimmäisen harvoin kovia pakkasia, oikeastaan aina alle -10°C, missä vielä pärjää vauvankin kanssa. Ainoastaan jatkuva pukeminen ja riisuminen on rasittavaa. Siis tulkuttoman lumen määrän aiheuttaman vaivan lisäksi.

Related Posts with Thumbnails