keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Amatöörikokin keittiöseikkailut


Meillä on täällä Japanissa keittiössämme kaasuliesi. Nyt ymmärrän, miksi se on monen gourmet-kokin suosikki. Levy kuumenee hetkessä, ja lämpötilan muuttaminen ylipäätään käy käden käänteessä. Bonuksena uunissamme on pieni kaasugrilli, jossa saa lihat ja kalat näppärästi grillattua. Kokkaamisen helppous onkin saanut minut haaveilemaan kaasuliedestä myös Suomeen.

Tänään tuli kuitenkin todettua kaasulieden huonot puolet. Se nimittäin lämpenee myös todella kuumaksi.

Laittelin lämmintä salaattia varten naganegi-sipulin liedelle kypsymään, ja puuhailin keittiössä sillä aikaa jotain muuta, kun yht'äkkiä haistoin palaneen käryä.

Ja kappas vain. Muovinen keittiölasta se roihusikin komealla liekillä lieden päällä! Mitään muistikuvaa ei ole siitä, jäikö lasta nojaamaan pannuun vain onko se kenties päässyt jotenkin suoraan kosketukseen liekin kanssa. Oli miten oli, roihu oli komea ja haju kamala.

Ehkei se kaasuliesi olekaan tarkoitettu minun kaltaisilleni ikuisille säheltäjille....

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

älä huoli, itse sulatin kerran juustohöylän muovipään ihan tavalliselle hellalle.. eli jos taidot riittävät, säheltää voi myös normaaleissa olosuhteissa :D!

ariia

Anu kirjoitti...

ariia: En siis ole ainut lahjakas :D

Stazzy kirjoitti...

Kaasu on kyllä <3 kun sitä on tottunut käyttämään. Induktio olisi näpäkkä myös, mutta jos/kun haluaa hankkiä käytettyä, niin kaasuliesiä löytää helpommin. Eikä tarvitse uusia kattiloita sen takia, ettei induktiolla kaikki toimi.

Ja joo, meilläkin on muovikapustoissa merkkejä paistinpannujen reunoista ja muualta ;)

Ansku kirjoitti...

Vaikka olen saanut sulatettua useamman kapustan varren ja sytytettyä kylpytakin hihan palamaan olen silti kaasuhellafani! Ah se nopeus...

Anonyymi kirjoitti...

No mutta siksi on aivan MAHTAVA iduktio. I love it. Paras ostos ikinä. Yhtä nopea kuin kaasu mutta erittäin turvallinen (siis turvallisempi kuin tavis hellat), eikä kattilatkaan ole ongelma jos ei ole ihan super vanhoja käytössä ja Ikeasta saa nekin halvalla jos joutuu vaihtamaan. Suosittelen.

Laitan sulle kaavion perinteiseen kirjepostiin, en saanut sähköistä versiota.
Katja

Anu kirjoitti...

Stazzy: Ai saako kaasuliesiä käytettyinä, en ois heti arvannutkaan. Induktioon verrattuna Suomessa siinä ois se heikko puoli, että pullut pitäis kanssa saada sijoitettua jonnekin. Täällä tulee taloon kaasuputki.

Ansku: Ei oo totta, hiha! No se jää toivottavasti multa kokematta... Vaikka kaikki kyllä tuntuu onnistuvan :D

Katja: Tänks!

Induktio tosiaan vois olla turvallisuutensakin puolesta mulle sopivampi vaihtoehto, jos se kerran on tosi nopea. Meillähän oli keraaminen liesi ja se itse asiassa musta hitaampi kuin normiliesi.

Kenza kirjoitti...

Minäkin olen onnistunut sulattamaan lastan ihan tavallisella hellalla :) Kaasu tai induktio olisi kyllä mainio. Meillä on nyt keraaminen ja että meinaa hermo palaa sen hitauteen.

Anu kirjoitti...

Tästähän tuli oikea tunnustusten luola :D

Anonyymi kirjoitti...

Mä tulen tänne myös vähän jälkijunassa tunnustamaan:D
Meillä on (moderni) kaasu (en vaihtaisi pois)liesi, mutta sähköuuni. Olen onnistunut nyt vuoden asumisen aikana sytyttämään patakintaan ja leivinpaperia tuleen sekä sulattamaan x määrän paistolastoja ja muita muovisia keittiövälineitä...säätäjä-ässä.

Anu kirjoitti...

Hehheehee... ja mä oikeasti luulin olevani ainoa :D

Related Posts with Thumbnails