perjantai 15. tammikuuta 2010

Hiusmurheita

Tämän perheen naisilla on hiusmurheita.

Pienempi näyttää pulloharjalta. Isompi siivousmopilta.

Tummatukkaisena syntynyt pienokaiseni kaljuuntui lähes kokonaan kolmen kuukauden ikään mennessä. Tukka alkoi kasvaa pian uudestaan, mutta tällä kertaa ihan vaaleana. Hiusten laatu oli myös muuttunut karkeampaan suuntaan. Nyt vielä lyhyenlainen karva sojottaa suoraan taivasta kohtaan kuin peikolla konsanaan. Komea irokeesi, voisi sanoa.

Minä sitten... voi elämä. Muistan kyllä hämärästi kuulleeni, että synnytyksen jälkeen hiuksia irtoaa järjetön määrä johtuen siitä, että raskausaikana niitä lähtee vastaavasti vähemmän. Mikään ei silti valmistanut minua siihen, että tukkaa jäi kuukausitolkulla käteen nippu joka kerta kuin kosketin siihen. Periaatteessahan hiusten pitäisi olla vain niitä, jotka jäivät raskausaikana irtoamatta. Silti tuntuu, että ennen paksuhko tukkani on nykyään vain hiirenhäntä. Oudointa on se, että hiusten malli tuntuu katoavan hetkessä leikkauksen jälkeen, kun hiukset irtoavat tukottain.

Eikä pelkästään määrä, vaan myös laatu on muuttunut. Hiuksistani on tullut entistä karheammat. Hiusmuotoilijani Sano-san (jonka luoksen tekemästä ensivisiitistä olen kertonut aikaisemmin) myy minulle joka kerta jonkun uuden hoitotuotteen, jonka hän uskoo tuovan hiuksiini uutta ryhtiä ja säihkettä. En ole kyllä raaskinut kertoa, että minkäänlaiset pelastusyritykset eivät tuo niihin samanlaista kiiltoa kuin japanilaisilla on luonnostaan.

Kylppärin peilikaapissa olisi vielä yksi valttikorttia käyttämättä. Otin Suomesta mukaani omien hiusteni väristä väriainetta. Nyt tarvitsee vain ylipuhua salariman henkilökohtaiseksi hair color stylistikseni...

2 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kyllä se suostuu ja jos ei, niin rohkaisuna voit kertoa, että H juuri parisen viikkoa sitten värjäsi hiukseni ja hyvät tuli :)

Odotan kauhulla mahdollista hiusten lähtöä, kun lähtötaso mulla ei ole kovinkaan kummoinen paksuuden suhteen ja karheus luonnonkiharassa on jo nyt...karhea :0

Anu kirjoitti...

A vot! Kyl sen on sit pakko ryhtyy toimiin jos kerran H:llakin pysy purkki kourassa!

Related Posts with Thumbnails