torstai 28. tammikuuta 2010

Kukkateetä

Viime viikolla sain omiyagen Kiinasta. Kukkatee on vanha tuttavuus, ostin sitä aikoinani Hong Kongista. Tee ei näytä lainkaan tavalliselle teelle, vaan kyseessä on ikäänkuin kuivattu kimppu, jossa vihreiden teelehtien sisään sisään on puristettu kukka. Kukkapalloa haudutetaan kuumassa vedessä, jolloin kukka aukeaa ja vapauttaa teehen makunsa. Omassa teessäni on jasmiininkukkia. Oi miten taivaallinen tuoksu niistä lähteekään!

Jasmiiniteetä3

Jasmiiniteetä2

Jasmiiniteetä

6 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Olen saanut noita joskus jossain kahviloissa. Ovat erityisen edukseen nautittuna lasista, jolloin sen avautumisen näkee joka suunnasta!

Anu kirjoitti...

Totta muuten! Meilläkin olisi hot cool -laseja, mutta eipä tullut aikaisemmin mieleen, että ne toimisivat paremmin!

Vilijonkka kirjoitti...

Noi ovat niin tavattoman kauniita ihan kuivinakin!

Pekingiläisissä ravintoloissa olen nähnyt usein kukkateen tarjoiltavan lasikannuissa. Ainoastaan kahvojen vaaleanpunaiset tai turkoosit (=kiinalaiset) sävyt hieman häiritsevät esteettisen elämyksen kokonaisvaltaisuutta. Ja ihan mikä tahansa tee juodaan usein pienistä puolentoista desin laseista.

Nautinnollisia teehetkiä!

Anu kirjoitti...

Kiitos Vilijonkka! Nuo tosiaan ovat niin kauniita, että voisi ihan pitää koristeena hyllyllä lasipurkissa.

Kuukki kirjoitti...

Olen myös juonut kukkateetä asuessani Kiinassa ja tuonut sitä matkoiltani koti-Suomeeen. Mutta täällä se ei kyllä maistu ihan niin hyvältä, aito ympäristö puuttuuu... Ja nimenomaan jasmiini on minun lempiteeni, sen tuoksukin on niin huumaava.

Anu kirjoitti...

Hei Kuukki! Mulle tuo tee on makunsa puolesta lähinnä kuriositeetti, mutta tuoksu ja ulkonäkö ovat mahtavia!

Related Posts with Thumbnails