tiistai 12. tammikuuta 2010

Parasta Japanissa

Olen perusluonteentani onnellinen ja tyytyväinen ihminen. Ilahduttamiseeni ei paljon vaadita, sillä tuppaan katselemaan asioita positiivisestä vinkkelistä. En myöskään jää suremaan ns. kaatunutta maitoa, sillä en näe tarvetta jäädä vatvomaan asioita, joihin en voi vaikuttaa.

Sen lisäksi, että elämä noin ylipäätään on mielestäni kliffaa, saan onnellisuuskohtauksia. Sellaisia, joissa elämä näyttäytyy ei pelkästään kivana, vaan aivan huippuhienona. Tänään vaunuja lumisessa kaupungissa lykkiessäni sain onnellisuuskohtauksen siitä, että asun täällä Japanissa.

Tässä asioita, mitkä täällä juuri nyt ovat parhaita:

Sana: Sumimasen. Käytetään mm. anteeksipyyntönä, kiitoksena ja huomionherättäjänä.
Kohteliaisuus: Yleinen toisten ihmisten huomioon ottaminen
Ruokakaupat: Kaikki on tuoretta ja laadukasta -ei pelkoa valmismarinadeihin törmäämisestä. Markettien lisäksi konbiinit eli pienet päivittäistavarakaupat ovat auki 24/7, ja meiltä minuutin kävelymatkan sisällä niitä on viisi.
Ruoka: Japanilainen ruoka on vienyt kielen mennessään -sekä sentit vyötäröltä! Aion Suomessakin jatkaa muuttuneella ruokavaliolla. Eritysherkkujani ovat nykyään nigirisushi ja inarisushi.
Juomat: Vihreä tee ja ginger ale.
Herkut: Roycen jäätelöt, LeTaon suklaa.
Aikataulut: Täällä junat, bussit ja metrot lähtevät ja saapuvat juuri eikä melkein aikataulunsa mukaisesti.
Luonto: Hokkaidolla on kaikkea, mitä pidän kauniina: vuoria, vehreyttä ja jylhiä rantoja, tulivuoria, vuorten kainolossa olevia järviä, vesiputouksia.

3 kommenttia:

suklaasydän kirjoitti...

24/7 konbiineja kaipaan minä edelleenkin, vaikka Japanissa asumisesta on jo melkein kymmenen vuotta... Ne oli vain niin käteviä! Sai käydä kaupassa kun oli aikaa, ja jos tuli joku pakottava tarve keskellä yötä... Olispa niitä täälläkin.

Anu kirjoitti...

Heips suklaasydän! Mun onkin pitänyt kysyä, että olitko aikoinaan ihan perinteisessä vaihdossa (siis vaihto-oppilaana paikallisessa perheessä) täällä? Se on varmaan ollut aika eksoottinen kokemus. Ainakin jos vertaan siihen, että itse olin Yhdysvalloissa, jonka kulttuurin nyt suurin piirtein tunsi jo etukäteen.

suklaasydän kirjoitti...

Joo, olin lukioaikaisessa vaihdossa ja asuin japanilaisessa perheessä. Olihanse kulttuurillisesti aikamoinen kokemus :D Siihen aikaan kun mä vielä menin Japaniin ei ollut mitään näitä Suomen ernujapanofiilejä, niin kaikki aina ihmetteli et miks Japaniin, eks USA olis ollut kivempi :)

Related Posts with Thumbnails