tiistai 5. tammikuuta 2010

Yadayada

Bloggaustauko venähti odotettua pidemmäksi, vaikka Nisekosta palattiinkin jo sunnuntaina. Sydäntä kirpaisi jättää vuoret taakse, mutta onneksi seuraava useamman päivän reissu on tiedossa noin kuukauden päästä, jolloin saamme mukaamme taas suomi-vieraita. Sitä ennenkin varmaan tulee lähdettyä mäkeen jonnekin lähemmäksi.

Reissu oli kuta kuinkin täyden kympin arvoinen. Nisekoon lähdettiin hakemaan puuterilunta, hyvää ruokaa ja lööbailua koko perheen kanssa. Kaikkea saatiin yllin kyllin. Majoitukseen panostettiin tällä kertaa enemmän, ja Hokkaido Tracksin viihtyisään studioon olisi voinut jäädä koko talveksi...

Paluun jälkeen on tullut harrastettua urakalla japanilaisten vuoden vaihteen jälkeistä huvia eli aleostoksilla käyntiä. Täällä valikoima & alennusprosentit (joskin myös väentungos) ovat aivan eri sfääreissä Suomen kanssa. Kotimaassa tuntuu usein suoraan sanottuna siltä, että kunnolliseen aleen päätyy vain se tavara, jota kukaan muu ei huoli.

Aikaa on hurahtanut myös kevään kalenterin sumplimisessa. Meille on näillä näkymin tulossa viisi seuruetta vieraita Suomesta huhtikuun puolenvälin ja toukokuun lopun välillä. Jotenkin aivan uskomattoman hienoa, että niin moni jaksaa lennähtää tänne asti. Sormet ja varpaat ovat nyt ristissä, että kaikille löytyy sopiva aukko kalenterista.

Mietintämyssyssä on nyt myös, mitä muita kuin laskureissuja haluamme itse tehdä kevään aikana. Varsinkin golden weekin majoituksia pitäisi alkaa miettiä, emme halua kokea samaa kohtaloa kuin syksyisen silverweekin aikaan, jolloin hotellit myivät mattimyöhäisille laidastaan eioota.

3 kommenttia:

Kenza kirjoitti...

Teillepä on tulossa paljon vieraita! Aika urakka kestitsimen ja ohjelman keksiminen on, mutta on se sen arvoista!

Mies on lähdössä helmikuun ekalla viikolla Tokioon ja lähden ehkä häneen mukaansa. Oltaisiin siellä viikko. Onko sinulla antaa mitään vinkkejä mitä tehdä Tokiossa tai lähiympäristössä viikon aikana tuohon aikaan?

Anu kirjoitti...

Hei Kenza! No mähän en oo mikään Tokio-expertti mutta käyppä tutustumassa tämän tekstin http://haikuluotain.blogspot.com/2009/10/lempikaupungit.html kommenttilootassa saamiini vinkkeihin! Itse hyödynsimme niistä monia, ja olisimme halunneet enemmänkin, mutta beibi aiheutti tiettyjä rajoituksia. Varsinkin Tokiossa asuvalla okusanilla oli ihan huippuvinkkejä. Niiden lisäksi suosittelisin vierailua jossain Tokion ulkopuolella olevassa onsenissa, jossa on rotemburo (vulkaaninen kylpylä, jossa on ulkoallas). En itse välitä suomalaisista kylpylöistä yhtään, mutta nämä japanilaiset ovat taivaallisia. Lisäksi onsenissa käyminen on perijapanilainen kulttuurikokemus myös. :)

Kenza kirjoitti...

Ok, kiitos vinkeistä! Käyn lukemassa lisää :)

Related Posts with Thumbnails