tiistai 16. helmikuuta 2010

Arkitaidetta

Eteisessämme näyttää tältä:

Eteinen

Pientä syvennystä kutsutaan japaniksi tokonomaksi. Japanilaiset laittavat siihen esimerkiksi kukka-asetelmia ja taiderullia, kakemonoja. Olemme itsekkin pitäneet omassa tokenomassamme vuodenaikojen ja tapahtumien myötä vaihtuvaa näyttelyä. Tiedän kaupan, jossa myydään aivan ihania kankaisia kakemonoja, ja edullisina ja helposti kuljetettavina matkamuistoin niitä ovat hamstranneet myös kaikki vieraamme.

Nukke

Syvennyksessä pitää majaansa tällä hetkellä myös perinteinen puinen kokeshi-nukke. En normaalisti ole pienten sisustustavaroiden ystävä, mutta kokeisheissa on jotain todella veikeää.

7 kommenttia:

else.hirvonen kirjoitti...

Moi!

Ihana syvennys ja tavarat.

Kenza kirjoitti...

Meillä on kaksi tuollaista kakemonoa. Tosin ne on Kiinasta, että oiskohan ne sitten eri juttu? :) Enivei, kauniita ne on, pidän todella paljon!

Anu kirjoitti...

Kiitos äippä!

Kenza, mua alkoi itseä epäilyttämään jutun jälkeen, että sanotaanko noita kankaisia kakemonoiksi (tai kakejikuiksi) ollenkaan, yleensä nuo ovat silkkipainotöitä tms. Kiinassa saattaa olla vielä ihan oma nimitys?

pikku-pihlaja kirjoitti...

Miulle tulee tuosta puunukesta - joka on aivan ihana - mieleen naapurimaasta kotoisin olevat maatuskat. Tuntuu että maatuskat on nyt nosteessa, niitä on painettu kankaille ja lasten vaatteisiin. Hauskoja mummoja! :)

Anu kirjoitti...

Maatuskat on ihania! Ja venäläisromantiikka on alkanut vedota jptenkin muutenkin, haluaisit sellaisen kukallisen mummohuivin...

Okusan kirjoitti...

Maatuskat ovat kuumaa muotia myös Japanissa, ainakin LOFTin valikoimissa! Maatuskaa löytyy muodossa jos toisessakin, teepannusta ja patakintaista lähtien.

Kokeshit ovat ihania :) Meillä on vasta kaksi, oneechan ja imooto.

Tosi kaunista sisustusta teillä!

Anu kirjoitti...

Kiitos!

En tiennytkään tuosta maatuskajutusta, täällä on ollut Loft suljettuna kohta kasi kuukautta muuton takia. Pitääkin mennä katsstamaan kun se kuukauden sisään taas aukeaa.

Related Posts with Thumbnails