maanantai 15. helmikuuta 2010

Lumifestarit

Sapporossa vietettiin viime viikolla Yuki Matsuria eli lumifestareita. Odori-puistokadulle nousi reilu kymmenen talon kokoista lumiveistosta, joista jokaisen rakentaminen ja ylläpito maksoi kuulemamme mukana vajaa miljoona euroa, sekä lukematon määrä pienempiä. Sapporon yöelämän keskuksen Susukinon pääkatu taas täyttyi jääveistokssta, ja kauempana Satorandossa oli lähinnä lapsille suunnattu lumimaailma. Kuusikymmentä vuotta vanha tapahtuma on yksi Japanin suosituimmista, ja se vetää paikalle noin pari miljoonaa turistia lähinnä muualta Japanista ja Aasiasta.

Kävin itse ihmettelemässä veistoksia kahdesti. Kuten kaikki tässä kaupungissa, myös ne näyttivät peremmalta pimeässä. Tässä kuvasatoa (linssin takana oli salariman).

Yuki Matsuri 1

Yuki Matsuri 2

Yuki Matsuri

5 kommenttia:

Anna Emilia kirjoitti...

Vau! Haaveilen yhdistetystä Tokio/Sapporo-lomasta vuoden päästä keväällä ja nyt jäin vain miettimään olisiko tämä helmikuun puoliväli ja Yuki Matsuri hyvä ajankohta vai pitäisikö vältellä niitä paria miljoonaa muuta turistia...

Samalla yksi uusi säännöllinen lukija ilmoittautuu. Etsiskelinkin jo jonkin aikaa hyvää japaninsuomalaisen pitämää blogia ja tämä (ja miehesi blogi:) vastasi siihen tarpeeseen. Itse olen japanilaisomisteisessa firmassa töissä (Tampereella), siitä kiinnostus. Omassa työarjessa japanilaisten kanssakin riittää ihmeteltävää.

Laura kirjoitti...

Vau millaisia kuvia. Ei kyllä helpota hinkuani päästä käymään Japanissa...:) Se kulttuuri on jotain ihan omaansa verrattuna suomalaiseen. Ehkä vielä jossain välissä, kun saan rahaa tarpeeksi kasaan.

Anu kirjoitti...

Anna Emilia: Kiva kun kävit ilmoittautumassa, lukijoista on aina mukava kuulla. Tää mun blogi on kyllä aika light-versio japaniblogista, kun kosketuspinta on elämäntilanteesta johtuen kohtalaisen ohkainen... Mutta mukava kuulla jos kiinnostaa!

Tuosta ajankohdasta. Voipi olla, että hotellit on tähän aikaan hinnoitelleet aika tappiin, mutta en tullut katselleeksi hintoja. Muuten turistimäärä ei tuntunut sen ihmeellisemmältä kuin Tokiossa ihan tavallinen päivä :)

Laura: Kiitos! Toivottavasti matka joskus onnistuu! :)

pikku-pihlaja kirjoitti...

Fb:stä tänne pöllähdin ja luin monen monituista hauskaa juttua! Siulla on ihana tyyli kirjottaa ja kuvat on upeita! Tuun varmasti uudestaan kurkkimaan mitä teille kuuluu sinne maailman ääriin :)

Anu kirjoitti...

No hei! Kiva kun ilmoittauduit! Matkalla vastavisiitille, en tiennytkään blogistasi!

Related Posts with Thumbnails