tiistai 23. maaliskuuta 2010

Hylkeennahkaskinit ja muita laskujuttuja

Teine

Eilisen pyhäpäivän kunniaksi suuntasimme rinteeseen. Aamulla paistoi ihanasti aurinko, mutta kun olimme vihdoin kimpsuinemme ja kampsuinemme autoon pakattuna, alkoi pyryttää ihan uralla. Tuuli vihmoi ja nykyvyys oli onneton, mutta päätimme kuitenkin käydä katsastamassa tilanteen paikan päällä, autossa kun jo olimme.

Ja onneksi lähdettiin! Lumisade lakkasi perille päästyämme, ja metsiköstä löytyi sitä itseään, eli puuterilunta. Ei sentään enää kainaloihin asti, mutta kuitenkin.

*****

Kahvilan aulassa minua jututtamaan tuli noin kahdeksankymppinen herramies. Sain esittelyn melkoisen eksoottisista laskukamoista: lähes herran itsensä ikäiset puusukset, joiden pohjaan oli kiinnitetty hylkeennahkaskinit! Enpä ole ketään vielä tavannut, joka skinnailee aidoilla karvaskineillä, saati hylkeennahasta tehdyillä.

Ihailen sitä, miten täällä Japanissa ja myös Alpeilla rinteessä näkee todella iäkkäitä laskijoita. Suomessahan viimeistään kuuskymppisenä siirrytään tasamaatyöntöön. Monilla valkohapsilla kävely on jo vähän huteraa, mutta niin ne vain sukset edelleen tottelevat!

*****

Mielessä on jo kajastellut, milloin voimme laittaa beibin ottamaan tuntumaa alppisuksiin. Kuin tilauksesta Saariston lapset -blogin Tanja, joka on myös työskennellyt hiihdonopettajana, kirjoitti jutun lasten laskemisesta. Kannattaa kurkata jo kauniiden Whistlerissä otettujen kuvien vuoksi.

Arvatkaa, kuka etsii nyt 70 cm suksia. Saa tarjota!

3 kommenttia:

-Jassu- kirjoitti...

Wau mitkä maisemat! Mulla kyllä saattais puntin lahkeet hiukan tutista.

Kerran firma raahasi kaikki Sveitsin alpeille ja kyllähän sitä oli porukan mukana lähdettävä laskettelemaan... Oli sitten ne "siniset" rinteet vähän eri luokkaa kuin jossain Rukalla :-)
Mutta maisemat oli sielläkin upeita! (ja mullahan oli aikaa katsella, kun tulin hissun kissun alas)

Kenza kirjoitti...

Ikäihminen pystyy moneen, jos vain kunto ja asenne antaa myöten :)
Meillä lapset ovat luonnolliset kokeilleet sukeltamista jo varhain ja poika kävi sukellukseen tutustumiskurssin 8-vuotiaana. Tänä kesänä mies meinaa vetää molemmille kurssit. Lisäksi on harrastettu mm. itsepuolustuslajeja äidin vanavedessä :) Laskettelu on vieraampi juttu. Kerran kokeiltiin Jenkeissä lasten kanssa ja 7v tyttö meni kuin vanha tekijä laudalla. Mutta kun noita harrastuksia on ollut muitakin ja kun tuo laskettelu ei ole halvimmasta päästä niin se on sitten jäänyt siihen yhteen kokeiluun. Se on listalla "joku viikonloppu", mutta aina se on jäänyt, vaikka nythän meillä olisi taas loistavat mahdollisuudet sijainnin puolesta.

Onnea suksien metsästämiseen!

Anu kirjoitti...

Jassu: Maisemat on kyllä yksi homman jujuista. Ja voin kuvitella sn tunteen Sveitsissä. :D Lohdutuksena voin kertoa, että mulla ystävätär meni kymmenen vuoden tauon jälkeen suoraan Verbieriin, jossa on varmaan yhdet Alppien haastavimmista rinteistä. Oli kuulemma ollut ....mielenkiintoienn laskettelukokemus.

Kenza: No eipä ole sukelluskaan halvimmasta päästä, ainakaan kun ei omista omia kamoja. Sit tietty kun tarttee enää ostaa paineilmaa on asia eri. Ja teidän tapauksessa ei tartte tietty maksaa koulutuksesta mitään :)

Voi voi, tulipa ikävä sukeltamaan. 1,5 vuotta edellisestä dyykistä St. Lucialla...

Related Posts with Thumbnails