perjantai 19. maaliskuuta 2010

Japanissa monta on ihmeellistä asiaa...

Ihmeellisintä täällä Ihmemaassa on se, että ihmetyksen aiheet ovat loppumaton luonnonvara. Viime aikoina ihmetystä ovat aiheuttaneet nämä:
  • Konttorin pomo oli todennut salarimanille lounaalla, että tekemäni bento (moniosaiseen lounasrasiaan pakattu kylmä lounas, josta olen kertonut täällä) on hieno, koska siinä on kevään värit. Kyllä, luit oikein, firman Japanin maajohtaja oli tällaiseen asiaan kiinnittänyt huomionsa. Seuraavaksi voitte arvata, oliko tarkoituksellista. Siis ne kevään värit.
  • Joka helvatun lomakkeessa, jonka joutuu täyttämään, kysytään veriryhmää. En ole käynyt enkä toivottavasti ole menossa minkäänlaiseen leikkaukseen, mutta veriryhmätietoni olen ilmoittanut jo ties kuinka monta kertaa. Kuulemani mukaan veriryhmää saattavat tiedustella myös kaverit, minulta sitä ei tosin ole kysynyt yksikään. Tuo veriryhmäjuttu on ilmeisesti hieman samankaltainen asia kuin horoskoopit.
  • Jotenkin ajattelin tänne muuttaessani, että japanilaiset ovat harvinaisen järkevää ja maanläheistä kansaa. Päivittäin kuljen kuitenkin ennustajaeukon luukun ohi, ja joka kerta siellä istuu joku povauttamassa tulevaisuuttaan. Toisinaan jono kiemurtelee ulos asti.
Joten ei muuta kuin ihmeellistä viikonloppua myös kaikille lukijoille!

11 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Veikkaan, että olit huolellisesti suunnitellut nuo kevään värit!

Iloista viikonloppua teillekin!

MrsAgatha kirjoitti...

Kevään värit: veikkaan että ei ehkä ollut ihan täysin suunnitelmallista! ;D

Jännä juttu tuo veriryhmä, olis kiva tietää mistä ihmeestä sen kyseleminen on saanut alkunsa!

Anonyymi kirjoitti...

Tällaiset pikku tarinat ovat niin hauskoja:)

Japani on kyllä niin ihana ja ihmeellinen. Tekisi mieli kipittää Tokyokaniin ja ostaa oma bento box -setti ja tehdä pieniä lounaspaloja itselleen töihin.
Onneksi Koto:sta saa valmiitakin:)

Kenza kirjoitti...

Ei tainnut värit olla tarkoituksellisia :) Tuo veriryhmäjuttu kummastuttaa, hassua :) Olisi kiva tietää siitä enemmän. mitä eri veriryhmät tarkoittaa jne.

pinea kirjoitti...

Tuo veriryhmäjuttu on oikeastaan aika hauska, kysy sitä joskus joltakin japanilaiselta kaveriltasi. Tai oikeastaan, kysy, mitä he luulevat, mikä on veriryhmäsi. Voi olla että menee nappiin! (Paitsi jos he ovat kohteliaita.)

Japanilaiset itse kuuluvat melkein kaikki O-ryhmään. Mutta B on paras!! Ainakin B-ryhmäläisten mielestä. Kukaan muu ei edes kehtaisi sanoa, että oma veriryhmä on paras. Siispä B-ryhmäläisiä pidetään hankalina tapauksina ;) (juu, minä olen B)

pinea kirjoitti...

...vain oliko se A mihin ne kaikki kuuluu... Miten tyypillistä B:ltä, muistaa vaan omat jutut ;D

suklaasydän kirjoitti...

Hahhah. Mä en edelleenkään tiedä veriryhmääni. Japanissa ihmiset aina huolestuneina kyselivät että mitäs sitten tapahtuu jos joudun onnettomuuteen ja leikkaukseen, kun en osaa lääkärille kertoa veriryhmääni. Mutta eiköhän se tarkastettaisi kumminkin :)

-Jassu- kirjoitti...

Vai että kevään värit!? Kauheat paineet sulla tästä lähtien, kun yrität kerta kerralta väsätä jotain hienoa ja taiteellista! :-D Damn minkä meni se pomo tekemään...

Vilijonkka kirjoitti...

O+ ilmoittautuu! Eli Pinean mukaan sulautuisin sakkiin hyvin. Hmm, pitäisikö sittenkin käydä Aasiassa asumisen aikana Japanissa....

Anu kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!

Sainkin heti tänään tilaisuuden tiedustella tuota veriryhmäasiaa ystävättäreltäni, ja monta mielenkiintoista asiaa selvisi! Palaan asiaan uuden jutun merkeissä.

Ja juu, ne kevään värit ei tosiaan olleet tarkoituksellista...

yan-san kirjoitti...

Yli 1,5 vuotta Tokiossa, eikä kukaan ole kysynyt koskaan veriryhmääni :( Näyttää siltä, että oma Japanissa vietetty aika tulee jäämään säälittäväksi pintaraapaisuksi, eikä mitään todellisia Syvällisyyden tasoja tulla saavuttamaan.

Related Posts with Thumbnails