maanantai 1. maaliskuuta 2010

Mt. Moiwa

Omassa kotikaupungissa tulee kierreltyä laiskanlaisesti nähtävyyksiä. Emme ole käyneet läheskään kaikissa Sapporon must see -paikoissa (joskin täytyy rehellisesti todeta, että aika harva niistä varsinaisesti mitään suurempaa mielenkiintoa herättääkään). Eilen sitten satuin huomaamaan, että Mt. Moiwa, Sapporon laidalla sijaitseva näköalavuori, suljetaan kuukauden päästä kunnostuksen vuoksi turisteilta puoleksitoista vuodeksi. Aurinkoisen kevätpäivän vuoksi päätimme leikkiä turistia ja suunnata sinne.

Kesäisin vuorelle pääsee autolla, mutta talviaikaan kiemurteleva vuoristotie on lumimäärien vuoksi suljettu. Gondoli sen sijaan pyörii talvisinkin. Ala-aseman nähtyämme ymmärsin hyvin, miksi paikka rempataan. Enpähän ole juurikaan mitään niin rupuista Japanissa nähnyt.

Gondolin yläasemalta matka jatkui telaketjubussilla kohti varsinaista näköalapaikkaa. Huipulla oleva kompleksi oli aivan yhtä onnettomassa kunnossa kuin gondolikin. Näköalat olivat kuitenkin reissun arvoiset, joskin hieman utuiset. Japaninmerelle asti ei siis valitettavasti näkynyt.

Paikalla oli vain kourallinen ihmisiä meidän lisäksemme. Suurin osa näytti saapuneen paikalle retkeillen, joko lumikengillä tai kävellen. Iski aivan hirvittävä outdoor -kateus. Oma ulkoilmaelämä on kyllä viimeisen vuoden aikana ollut minimaalista. Beibi viihtyy kuitenkin kantorepussa aivan yhtä hyvin kuin aikanaan liinassa, joten toiveissa on, että keväällä tässä perheessä jo retkeilläänkin.

2 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

No enpä ole ennen telaketjubussista kuullutkaan, saati nähnyt! Oiva peli.

Minä en enää edes muista millaista ulkoilmaelämä voisi olla. Monta syytä: lapset ja niiden myötä muuttunut elämä, asuinmaa ja sen ilmastolliset haasteet, kertakaikkinen erkaantuminen omasta exminästä, jonka yksi peruspilari taisi olla luonnossaliikkuminen. 12 vuodessa ehtii krppakin muuttua kovasti. Onneksi tulee pian kesä ja saaristo odottaa.

Anu kirjoitti...

Elämäntilanteet kyllä oikeasti vaikuttavat kuten myös asuinpaikka. En minäkään Pariisissa mitään "ulkoilmaillut", lönköttelin Luxembourgin puistossa... Peking nyt on varmasti vielä ihan omaa luokkaansa. Se raitis ilma voisi varmaan olla siellä ihan eka toive :)

Täällä vaan välillä harmittaa, kun Hokkaidon luonto on niin kertakaikkisen u p e a !

Kesä saaristossa kuulostaa kyllä ihanalta!

Related Posts with Thumbnails