torstai 25. maaliskuuta 2010

Palasia

Juristina olen tarkka sanamuodoista -niinpä sivupalkissa lukee, että olen äitiysVAPAALLA, en äitiysLOMALLA. Itse asiassa viimeistä päivää tänään, huomenna alkaa hoitovapaa. Pointti joka tapauksessa on se, että eihän tässä millään lomalla olla. Todellakaan. Viime päivinä olen huomannut sen erityisen hyvin.

Beibi on yhdeksän kuukauden iän saavutettuaan saanut jälleen uuden vaihteen päälle. Tästä repertuaarista en varsinaisesti ole iloinnut. Vauhtia nimittäin piisaa, järkeä ei yhtään. Hetkeksikään ei voi kääntää katsettaan pois. Tai voi, mutta silloin seuraukset ovat nämä:
  • Tv-tasossa on yksi alaspäin kaatuva ovi. Siihen on luonnollisesti hankittu turvalukko. Mitkään eivät kuitenkaan ole niin näppärät kuin lakritsipalan kokoiset sormet, joilla lapsilukko näperrettiin auki. Sitten kiskaistiin hihnasta ja rämps, ovi rämähti maahan. Tällä kertaa onneksi millin päähän pikkuneidin sormista.
  • Hätäavuksi laitoin turvakaukalon tv-tason oven eteen. Seuraavaksi huomasin, että neiti oli kiivennyt kaukalon pohjalle seisomaan, piti takalaidasta kiinni ja keinui.
  • Sama toistettiin sitterillä.
  • Apinamaisin ottein on aloitettu kiipeilyharjoitukset. Sohva houkuttaa nyt erityisesti, ja eilen puhelimessa ollessani sinne oli jo päästykin tyynyn avustuksella.
  • Sen lisäksi että beibi on apinan sukua, myös kastemadolla taitaa olla osuutensa geeniperimässä. Niin hienosti sitä yritettiin luikerrella pois syöttötuolista.
  • Jos fyysisessä toimeliaisuudessa ei ole riittävästi, on ilonani ollut kuudes puhkeava hammas.
  • Repertuaarissa olevaa kahta sanaa on kuultu paljon. Käskymuodossa.
Ja arvatkaa, mitä beibin isä tekee tällä aikaa??

Hurvittelee Tokiossa!

Okei. Ehkä -ehkä- sekin tekee siellä töitä.

12 kommenttia:

-Jassu- kirjoitti...

Niin siis ehkä se VÄHÄN tekee siellä töitäKIN!? :-D

Muistan hyvin tuon vaiheen, sitä melkein toivoi ettei oppisi kävelemään ollenkaan... tai ainakin vasta sitten kun ymmärrystä olisi tullut jo vähän enemmän. Virittele kämppä täyteen jotain hälytyssysteemejä, niin keittiöstäkin kuulet missä päin kämppää se apina nyt puuhailee.

Minna kirjoitti...

anteeksi vaan anu, mutta tämä äitiytesi tuska kyllä täällä kaukana luettuna naurattaa aivan hirveästi!

teillä on ihanan aikaansaava lapsonen. tasapainossa ei tunnu olevan vikaa, kun keinuu tuolla tavalla...

Anu kirjoitti...

Jassu: Mies kyllä repii pelihousunsa kun lukee tämän :D Totuus on, että se tekee töitä kuin hullu. Tokio vaan on niiiiin mahtava, että hirveä kateus iskee joka kerta kun se on siellä.

Pelottaa tosiaan ettei beibi odottele vuoden ikään tuota kävelemään lähtemistä. Saisi kyllä, jos silloin olisi edes järjen murunen tuolla kopassa.

Minna: Saa nauraa :) Ihanaahan tämä äitiys on, joskin huolen määrä on kasvanut eksponentiaalisesti myös.

Anonyymi kirjoitti...

Miten tuttua! Pitää Äipän koko ajan pienessä liikkeessä. Mutta sitä sun on turha odottaa, että järkeä jostain siunaantuisi kolmessa kuukaudessa lisää, katoaa se vähäinenkin ;) Mä olen tätä lukiessani hakenut 1v. epelin kerran ruokapöydältä ja kaks kertaa seisomasta syöttötuolin päältä + 2 krt kontannut sohvan kautta tätä näppistä rämpsyttämään! Ja en mä sentään kauaa tuota tekstiä lukenut ;)

Terkuin, Maria

else.hirvonen kirjoitti...

Mummo on ylpeä tuosta toimeliaisuudesta. Ps. isi tulee kotiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ethän sä nyt äitiysvapaallakaan oo ollu pitkään aikaan, vaan vanhempainvapaalla ;)

Anu kirjoitti...

Maria: Kyllähän ihmiset on kertonut että tällaista tää tulee olemaan mutta ei sitä silti usko ennen kuin näkee, heh. Nyt just en voi käsittää, miten te, joilla on useampi pikkulapsi, pärjäätte! :) ja kun nuo pojat harvemmin on rauhallisempia kuin nää pikkuneidit!

Else: Epäilemättä!

MrsAgatha kirjoitti...

Muakin on aina huvittanut tuo äitiysLOMA käsite, siis mistä ihmeestä ne on sen loma-sanan siihen saanut! =)

Eipä tunnu tulevan tuota järkeä ikinä, poika kk:n päästä 2 vee kiipeää pöydälle ja vaikka minne. Onneksi ei nyt sentään tule alas miten sattuu, sen verran on järkeä... Mä odotan innolla sitä vaihetta kun sitä järkeä alkaa olemaan kunnolla! (Saati sitä että tuo alkais joskus jotain tottelemaankin...)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa tutulta=) Itsellä on 1 v ja 2 kk ikäinen tytön tyllerö ja meno on aikamoista, eikä sitä järkeä tunnu päässä vielä kovin paljon olevan. Tällä hetkellä ihan siisteintä on kiivetä vessanpöntön kannen päälle seisomaan ja yrittää painaa huuhtelunappia...

Viivi vinkkasi minulle tästä sinun blogista ja on ollut hauska lukea äitiys/laskemiskokemuksia toiselta puolelta maailmaa.

t. Anne

Anu kirjoitti...

Anonyymi: Uh, kiinni jäin! Totta on.

Mrs Agatha: Mulla on näköjään selkeesti liian suuret odotukset siitä järjen kasvamisesta... Hyväksyttävä se kai on kohtalo, että meininki on päätöntä vielä vuositokulla.

Anne: Sittenpä tiedän, kuka olet, Viivi on usein puhunut susta :) Mukava kun jätit kommentin ja tervetuloa lukijaksi!

Kenza kirjoitti...

Oi noita aikoja! Pysyi hoikkana ;D Pojan suosikkipaikat oli kissanhiekkalaatikko ja koirien ruokakupit.

Viime vuonna Suomessa työkaverin kakkukahveilla esimies puhui tästä äitiyslomasta niin työkaveri oikaisi hyvin äkkiä, että se on äitiysVAPAA :D

Unelma Säleikkö kirjoitti...

Heh, pohdin itsekin tuota äitiysloma-termiä nimetessäni blogiani. Blogini nimi on harhaanjohtavasti "äitiyslomalla" vaikka olenkin vanhempainvapaalla:)

Alkaa jo etukäteen jännittää tuo hampaiden tulo, se "ihanuus" kun on ollut esillä viimeaikoina useammassakin blogissa...

Mukavaa alkavaa hoitovapaata (ja se vapaus on yhtä kyseenalaista kuin äitiysLOMA;))!

Related Posts with Thumbnails