keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Paperijuttuja

Japanissa paperi on vielä arvossaan. Käsin tehtävän paperin, washin, valmistus on oma taiteenlajinsa. Me käytimme aikoinamme washia omissa hääkutsuissamme.

Kutsut

Paperia, useimmiten juuri washia, käytetään myös muissa japanilaisissa taiteissa. Niistä tunnetuimpia ovat kalligrafia ja origamit. Molempia kiinnostaisi opetella myös kurssilla, mutta en ole löytänyt Sapporosta englanninkielistä opetusta.

Kirjakaupasta löysin kuitenkin eräänlaisen Origami for Dummies -tyyppisen kitin. Siinä on valmiiksi 98 paperiarkkia ja 45 origamin taitteluohjeet. Yhtään en ole vielä saanut valmiiksi, joten kuvia ei ole tarjolla. Pieni tahmatassu tuppaa nimittäin haluamaan osallistua puuhaan...

Origamikit

Tahmatassuinen kuvausassistentti

Origamikit

Origamiarkkeja

Origamikit

Kimono-origamin ohjeet

7 kommenttia:

Kenza kirjoitti...

Teidän kutsut näyttävät upeilta! Tai näyttivät :) Tämä juttu toi mieleeni jostain muistojen kätköistä, että meillä oli tuollainen Origami for Dummies-setti Jenkeissä. Ostin sen mulle ja lapsille enkä ollenkaan muista mitä sille tapahtui :O Tuollainen kurssi olisi kiva, mutta voi olla vähän hankalaa japanin kielellä :)

Kenza kirjoitti...

PS. Millainen template sulla on käytössä tässä blogissa, vai oletko itse muokannut html:ää? Haluaisin käyttää samankokoisia kuvia, mutta jos valitsen "erittäin suuri kuva" se suurentaa kuvan niin, että puolet vain näkyy ruudulla. Mä tarvisin sellaisen Blogger for dummies opuksen :)

Anu kirjoitti...

Kiitos tänne kanssa sama opus! :) Mulla on käytössä yksi bloggerin vakiopohjista, minima strech lefty tai jokin vastaava. En tosiaankaan osaa koodata yhtään, heh. Tässä ärsyttää se, että pohja venyy ns. loputtomasti. Haluaisn normi-minimaa leveämmät kappaleet, mutta kuitenki vakiolevyiset.

Kenza kirjoitti...

Ok, kiitos tiedosta. Katsotaan jos tuo toimisi mulla seuraavaksi. Joo, ois näppärää kun vähän enemmän ymmärtäis näiden päälle :)

Leija kirjoitti...

Oi noi paperijutut on ihan mielettömän ihania! Meidän töissä on origameja harrastava graafikko Emma. Tsekkaa täältä, jos haluat:
http://www3.otava.fi/tahdellista/wp/?p=43

Anu kirjoitti...

Tuo Emmahan on ihan pro! Yllättävän hankalalle tuntuu niiden tekeminen, ei ollenkaan niin yksinkertaista kun kuvista ensin päättelisi.

Hauska muuten, että samassa jutussa oli myös se Kujasalon maalaus. Mä olen nimittäin suuri fani. Meillä on itelläänkin (nyt Suomessa jemmassa) yksi Kujasalo, saatiin mun valmistujais- ja miehen 30-vuotislahjaksi.

Leija kirjoitti...

Joo, arvelinkin, että taittelu ei ole ihan helppoa... Mitä helpomman ja sulavamman näköinen lopputulos, sitä vaikeampaa on ilmeisesti siihen pääseminen :)

Hassu yhteensattuma! En tunne Kujasaloa tarkemmin, mutta tosi makeita töitä näyttää olevan - hienon lahjan olette saaneet.

Related Posts with Thumbnails