maanantai 15. maaliskuuta 2010

Viikonlopun lyhyet

Viikonloppuna olimme kaikki pienessä nuhassa, joten meininki oli melkoisen nuutunutta. Jotain sentään saatiin aikaiseksi.


Niin paljon kuin rakastankin japanilaista ruokaa, joskus on kiva syödä jotain muuta. Suuntasimme eilen illalla parin kaverin kanssa Jacksonville Finest Burgers -ravintolaan. Piskuista dineria pyörittää vuosia Yhdysvalloissa asunut Seiichi-san. Kuten Suomessakin, myös Japanissa ulkomaisia ruokia yleensä kustomoidaan paikalliseen makuun paremmin sopiviksi. Mutta ei näitä burgereita -ne olivat ehtaa amerikan tavaraa! Seiichi-san muun muassa leivotuttaa sämpylät oman reseptinsä mukaan naapurin leipomossa. Hampurilaispihvit taas ovat hiiligrillattuja.

Ehta hamppari maistui pitkästä aikaa taivaalliselle, ja kaupan päälle saimme mukavan juttutuokion omistajan kanssa.

*****

Taas tuli todettua, että kaikki tuntevat apinan... Sapporossa on niin vähän länkkäreitä, että kanta-asiakkuus on helppo saavuttaa. Suosikkiputiikkieni myyjät tuntevat minut, ja osaavat heti paikalle saapuessani vinkata, mistä mahdollisesti tykkäisin. Daimaru-tavaratalon DKNY:n myyjistä on tullut tyyli-ikoneitani. Japaninilaisnaiset osaavat kyllä pukeutua tyylikkäästi, mutta näissä leideissä on jotain tavattoman eleganttia. Vaikka minulla ei olisi mitään aikomustakaan hankkia mitään, saatan käydä kurkkaamassa, mitä heillä on yllään.

Ystävällisen palvelun lisäksi tästä kanta-asiakkaan asemasta on jotain konkreettistakin hyötyä: Vivienne Westwoodilla korvaani supatettiin, että kannattaisi odottaa hameen ostamista viikko, silloin alkaa kevätale!

*****

Ja sitten se viikonlopun isoin tapahtuma. Siitä on kulunut lähes kolmekymmentä vuotta, kun minulla oli viimeksi lyhyt tukka. Silloin itkin äidilleni, että haetaan se tukka takaisin kampaamosta. Lauantaina Kampaajni Sano-san leikkasi minulle polkan. And this time around I ain't crying!


Pahoittelen "taidekuvaa". Sen tarkoitus on lähinnä demonstroida ystäville, että pätkäisty on!

4 kommenttia:

-Jassu- kirjoitti...

Ooo, mä olen niin kade! Mäkin haluan a) Päätä ensinnäkin Vivienne Westwoodille ja b) siellä kuiskuteltaisiin mun korvaan alevinkkejä! So not fair.

Kuvasta päätellen kivan ilmava leikkaus hiuksissa!

-Jassu- kirjoitti...

ja c) haluan kirjoittaa ilman typoja ;-)

-Anni- kirjoitti...

Meillä mies rakastaa sushia, mulla pitää olla se hetki että se maistuu, mutta sukijaki on meidän lemppari! Voin kuvitella, että siellä tekee välillä muutakin mieli, ei sitä liian kevyesti aina jaksa syödä, tuli ihan nälkä kun ajattelin sitä hampurilaispaikkaa :)

Anu kirjoitti...

Jassu: Ilmavuudesta en tiedä mutta ainakin hyvin japanilainen tuo leikkaus on! Nii ja mäkin haluan kirjoittaa ilman typoja...Heh.

Anni: Sukiyaki on ihan parasta! Se on täällä talvikauden ruokaa, ja tosi kivaa ruuokaa porukalla syötäväksi, jos löytyy irtoliesi kaasupatruunoilla, jolloin sen voi pitää keskellä pöytää porisemassa.

Related Posts with Thumbnails