torstai 20. toukokuuta 2010

Monbetsudake

Viime sunnuntaina kävimme vieraidemme kanssa vajaan kolmen tunnin vaelluksella kiipeämässä Monbetsudake-vuorelle. Esitteessä luvattiin kyseessä olevan helppo ja mukava perheille sopiva reitti. Se kuulosti meille sopivalta, seurueen herrasväellä saattoi olla hieman alkoholin käytöstä johtuva epämukava jälkitila. Vuoren juurella olevan kylän turistineuvonnassa tosin varoitettiin, että huipulla olisi metri lunta. Ajattelimme, että suomalainen ei lunta pelkäisi ja vähän naureskelimmekin, että taisin ymmärtää japania väärin, saattaisi siellä tsäkällä kymmenen senttiä olla.

Matkaan siis: edessähän oli vain leppoisa luontopolku!

Monbetsudake1

Luulot karistettiin kuitenkin heti kättelyssä. Jo vajaan puolen tunnin nousun kuluttua hiki helmeili jokaisen otsalla, nousu olikin yllättävän jyrkkää. Alle jäävä Shikotsu-järvi alkoi kuitenkin pilkistellä lehdettömien puiden takaa, ja toi taivaltamiseen intoa.

Monbetsudake2

Puolessa välissä matkaa alkoi luntakin näkyä. Turisti-infon rouva ei siis ollutkaan puhunut puppua.

Beibi muuten viihtui ensimmäisellä haikillaan kohtalaisen hyvin. Kantoreppu on onneksi tuttuakin tutumpi väline. Nousun aikana siellä kelpasi ottaa tirsatkin. Tässä neiti on juuri herännyt.


Viimeisen parin sadan metrin aikana kävi ilmi, että lunta ei ollutkaan ihan vähän. Kuvasta näkyvä aidanpätkä reunustaa tietä, joka kulkee jossain tulla parin metrin syvyydessä.

Monbetsudake3

Tunnin ja 4o minuutin taivalluksen päätteeksi, reilun 800 metrin korkeudessa, avautuivat tällaiset näkymät. Kiipeäminen oli ehdottomasti näköalan arvoinen. Alueella on muitakin pienehköjä vuoria, joiden kiipeäminen onnistuu vauva repussa, joten tänne palataan varmasti.

2 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Wau! Me just testailtiin ekaa kertaa Babyhawkia selkämallisena, vähän jotenkin jäänyt käyttö vähille. Kesällä Lapinreissu suunnitteilla :-) Mutta en kyllä usko että ihan noin hurjalle reissulle lähdetään... Olet sä aika reipas, bebe ei vissiin enää ole mikään viisi kiloinen pikkuvauva :-)

Anu kirjoitti...

Kannikat kyllä kiittivät seuraavana päivänä :D

Lappi kuulostaa ihanalle, voi kun ehtisikin ensi kesänä... Teille tulee varmasti aivan mahtava reissu!

Related Posts with Thumbnails