perjantai 7. toukokuuta 2010

Reissufiilistelyjä

Palasimme keskiviikkona kotiin kuuden yön matkaltamme, ja pää on edelleen pyörryksissä kaikesta näetystä ja koetusta. Kävimme siis Fukuokassa, Nagasakissa, Hiroshimassa ja Miyajima-saarella. Kuulostaa tiivistahtiselta, mutta meininki oli koko ajan erittäin leppoisa. Etenimme vauvan ehdoilla ja keskityimme joka päivä yhteen tai kahteen juttuun.

Aika ei taida riittää laajemman matkakertomuksen kirjoittamiseen, joten tässä fiilistelyjä reissun parhaista paloista.

Fukuoka

Fukuoka5

Fukuoka on Japanin pääsaarista eteläisimmän, Kyūshūn, suurin kaupunki. Se on sykkivä ja vehreä noin 1,5 miljoonan ihmisen moderni metropoli.

Japanissa Fukuoka tunnetaan hyvästä ruoastaan, ja sitähän siellä todellakin sai. Meille ruokailu on yksi tärkeimmistä asioista lomalla. Monesti mietimme jo aamupäivällä, mitä illalla haluamme syödä.

Yksi reissun parhaista aterioista syötiin iltamyöhään Naka-joen varrella olevassa gyozoja (lihatäytteisiä taikinanyyttejä) myyvässä kojussa. Paikkaan mahtui yhteensä n. 10 henkeä tiskin ympärille, ja saimme seurata metrin päästä palleroiden valmistumista alusta loppuun. Omistaja oli oikein leppoisa herra, joka kiireestä huolimatta seurusteli iloisesti asiakkaidensa kanssa.

Koko joen varsi oli mieletön näky yövalaistuksessa. Suosituimpiin kojuihin oli kymmenien ihmisten jono.

Fukuoka8

Fukuokassa ilahdutti myös vehreä, subtrooppinen luonto. Puistojen lammet kuhisivat karppeja, kilpikonnia ja erilaisia vesilintuja.

Fukuoka3
Fukuoka2
Fukuoka1

Yhden matkan suurimmista yllätyksistä tarjosi Fukuokan edustalle, 10 minuutin lauttamatkan päähän Nokonoshima -saarelle tehty päiväretki. Saaren puiston kukkaloisto oli tähän aikaan vuodesta aivan käsittämätön.

Nagasaki

Nagasaki1

Vierailemistamme kaupungeista Nagasaki taisi olla oma suosikkini. Teimme sinne päiväretken Fukuokasta käsin. Pidän yleensä kovasti kaupungeista, joissa yhdistyvät eurooppalainen ja aasialainen kulttuuri (Hong Kong toimikoon esimerkkinä). Nagasaki tunnetaan nykyisin lähinnä atomipommin johdosta, mutta se on ollut aikoinaan Japanin portti länteen, ja hollantilaiset ja kiinalaiset siirtolaiset ovat vaikuttaneet vahvasti kaupungin rakennuskantaan ja kulttuuriin.

Nagasaki2

Koska olimme vielä matkalla Hiroshimaan, päädyimme epäröiden jättämään rauhanpuiston väliin, ja sen sijaan tutustuimme kaupungin siirtolaishistoriaan.

Yllä oleva kuva on otettu Glover Gardenista, jonne sijoittuu myös Puccinin Madame Butterfly -ooppera. Elegantissa siirtomaatyylisessä kahvilassa nipistelimme salarimanin kanssa toistemme käsiä epäuskoisina siitä, että olimme todella edelleen Japanissa.

Hiroshima

Hiroshima3

Hiroshima ei juuri esittelyjä kaipaa. Tämä blogi ei ole oikea foorumi puhua atomiaseiden kauheudesta, mutta päivän historiankertauksen jälkeen tuntuu käsittämättömältä, ettei ydinkärjen sisältäviä aseita ole vieläkään saatu korvattua vähemmän inhimillistä kärsimystä aiheuttavilla aseilla. Mikäli lukion oppitunnit ovat päässeet unohtumaan, suosittelen lukemaan/kuuntelemaan iskusta selvinneiden ihmisten kertomuksia.
Hiroshima2

Hiroshimalla on kuitenkin vieraille muutakin tarjottavaa kuin hirvittävä historiantunti. Se on viehättävä ja eloisa kaupunki, jossa löytyy paljon muutakin nähtävää, kuten yllä olevan kuvan linna.

Hiroshima1

Kaupungissa on myös sangen viehättävä perinteinen puutarha, jossa vietimme viimeisen päivän aamun.

Miyajima

Miyajima3

Yksi reissun ehdottomista kohokohdista itselleni oli vierailu Hiroshiman edustalla Miyajima-saarella, joka tunnetaan "kelluvasta" toriista (shinto-temppelin portti). Näky on yksi Japanin kolmesta kansallisnäkymästä, ja on uskomattoman kaunis se onkin, vaikka tunnelmaa muuten hiukan pilaavat valtaisat turistimassat.
Miyajima2

Temppeli ja sen torii ovat otettu Unescon maailmanperitönluetteloon. Meillä on usein tapana vierailla juuri maailmanperintökohteissa, ja harvoin ne tuottavatkaan pettymystä.

Miyajima1

Miyajimalla uskoimme beibin mukana matkustaneiden miehen vanhempien huostaan, ja patikoimme yhdelle saaren vuorista. Voi aikoja... Vaikka matkustaminen sujui vauvankin kanssa mukavasti, hieman kaiholla sitä ajatteli kaikkea sitä, mikä kahdestaan onnistui niin helposti.

Miyajima4

Tämä matka kirkasti sen, miksi suurin osa japanilaista harrastaa ainoastaan kotimaan matkailua (näin asia siis tosiaankin on, vaikkei sitä aina Kauppatorilla uskoisi). Nähtävää ja koettavaa on niin paljon omankin maan sisällä, että siihen menee helposti yhden japanilaisen elinikäiset lomat.

16 kommenttia:

Kenza kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Ihana tiivistetty reissupläjäys!

Ihana tuo kuva, jossa olette salarimanin kanssa kukkapellon edessä :) Olet pienempi kuin kuvittelin, mutta yhtä kaunis tai kauniimpi kuin kuvittelin :) Ja unikkokuva on kaunis!

Kirjoitin muuten yläasteella aineen ydinaseista käyttäen esimerkkinä Hiroshimaa.. Se oli vapaaehtoinen, voitiin kirjoittaa mistä vain. Ei mitään hajua miten päädyin kyseiseen aiheeseen 14-vuotiaana. Surullinen juttu :(

-Jassu- kirjoitti...

Ah ja voih!!!
Mun on niin pakko päästä joskus noihin maisemiin!

Kiitos ihanasta matkakertomuksesta :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia, kaipaisin niin kukkia aurinkoa ja kesää.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lomareissu teillä on ollut! Etenkin täältä käsin katsottuna nuo kauniit vehreät, kesäiset maisemat ovat aivan mahtavia! (Täällä suhmuraista, 4 astetta ja kolea tuuli, ei siis kesästä tietoakaan.)

Ihanaa ensimmäistä äitienpäivää Sinulle huomiseksi :o)

Maria

P.S. Täällä jatkuu sama päätön meno edelleen, pöydällä tanssimisineen ;)

Kaisa kirjoitti...

Hienoja kuvia! Pitäisi kyllä vielä päästä Japaniin uudestaan, sen verran siellä tosiaan olisi nähtävää.

Ja myöskin hyvää äitienpäivää!!

suklaasydän kirjoitti...

Oon itse kanssa käynyt Hiroshimassa ja Miyajimassa, luokkaretkellä.

Pitkän aikaa ennen retkelle menoa väännettiin rauhaatuovia origami-haikaroita Hiroshiman tuomisiksi, ja aseteltiin ne sitten muistopatsaan juurelle. Mielenkiintoinen kokemus tosiaankin. Varsinkin kun sain meidän paikallisen oppaan (atomipommi-selviytyjä) vihat niskoilleni, kun luuli minun olevan amerikkalainen (tottakai, kaukaasialaisiahan kun ollaan :))

Mut tuo Miyajima oli mielestäni aivan ihana paikka ja aivan mielettömän kaunia. Sieltä jäi todella hyvät muistot.

Anu kirjoitti...

Kenza: Kiitos ja ...öh... kiitos! Tummat aurinkolasit on tärkeet, ei näy totuus (= väsyneen äidin pandalook ;) ). Pituudella en kyllä voi kyllä kehua :D

Jassu: Matkaa tänne voi kyllä suositella, kukaan vieraistamme ainakaan ei ole pettynyt :)

anonyymi: Kiitos samoin, täällä pohjoisessa ei juuri muuta kuin pikkuisen vihertävät puut, lämmintä alle 15 astetta

Maria: Kiitos ja samoin hyvää äitienpäivää! Hehee, voin uskoa sen meiningin :D

Kaisa: Oikein ihanaa ensimmäistä äitienpäivää sinnekin :)

Suklaasydän: No sulla on tosiaan ollut mielenkiintoinen kokemus. Itse mietin aina venhempia ihmisiä nähdessäni, mahtavatko olla hibakushia, ja sitä, näytänkö itse amerikkalaiselta...

Petuli kirjoitti...

Kiva päästä näin reissulle mukaan! Ihania kuvia ja fiiliksiä :)

Vilijonkka kirjoitti...

Oooh, aah, lumoavia matkakuvia! Kiitos. Niin raikasta, niin ihanania mittasuhteita, yksinkertaisesti vain kaunista. Hitsiläinen, aina vain jankutan, mutta pakkohan sinne on tulla paikan päälle ihastelemaan! Kerropa nyt, että mikä olisi paras vuodenaika?

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia! Matkakuume Japaniin senkun kohoaa, eikä reissusta sinne ole vielä tietoakaan..

- M

Marilla kirjoitti...

Aivan mielettömän ihania kuvia! Kiitos matkakuumeen herättämisestä ;) Milloinkahan mä pääsisin Japaniin...?

Anu kirjoitti...

Petuli: Kiitos :)

Viljonkka: Pääsaarella (Honshu), jossa sijaitsevat mm. Kioto, Tokio ja Hiroshima, parasta matkailuaikaa lienevät maalis-toukokuu ja syys-marraskuu. Keväällä näkee (mahdollisesti) sakuran ja kukkaloistoa, syksyllä taas ruskan. Keskikesää välttelisin suuren sademäärän ja kuumuuden takia. Tulkaa ihmeessä! :)

M: Toivottavasti pian onnistuu! :)

Marilla: Heh, olen tainnut levittää matkakuumetta aika pahasti. Meillä käy täällä vieraina yli 20 sukulaista ja kaveria :D

heini kirjoitti...

Näytätte tosi onnellisilta :)!!<3 (Ai niin, käytän muuten kahta nimimerkkiä - 'tyttö' ja 'heini', ihan vaan tiadoksi:))

Anu kirjoitti...

Hih, kiitos, kyllä me ollaan :) Ja kiva kun kerroit tuplanimestä :)

Barbara kirjoitti...

Looks like a lovely trip!!

Anu kirjoitti...

It was indeed! Thanks for commenting, Barbara :)

Related Posts with Thumbnails