sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Tiesitkö tämän Japanista?

  1. Leffateatterissa suurin osa katsojista katsoo elokuvan lopputekstien päättymiseen saakka, vain jokunen kiireinen nousee itse elokuvan päättyessä
  2. Japanista on vaikea löytää deoranttia, ja jos sellaisen löytääkin, kyse on lähes aina suihkeesta. Yleinen uskomus on, etteivät japanilaiset hikoile yhtä voimakkaasi kuin kaukaasit. Moni japanilainen ei ainakaan käytä deorantteja. Minun nenääni tämä käytäntö (tai tarkemmin sanottuna sen puute) ei ole pistänyt.
  3. Japanilaiset ihailevat hyvin vaaleaa ihoa, ja keväällä suuri joukko naisia kaivaa päivänvarjot esille.
  4. Japanin kielessä on lukuisia erilaisia lukusanoja riippuen siitä, lasketko esimerkiksi ihmisiä, pieniä eläimiä, kerroksia, pitkiä ja ohuita asioita, kirjoja, autoja, laseja... Lista jatkuu.
  5. Japanin (377,923 km²) kokonaispinta-ala on vain jonkin verran suurempi kuin Suomen (337,030 km2). Valtaosa maasta on kuitenkin vuoristoa, joten 127 miljoonaa asukkasta asuvat pinta-alaltaan noin kolmannesta Suomea vastaavalla alueella.

18 kommenttia:

Kenza kirjoitti...

Vitsit, Japanissa monta on ihmeellistä asiaa :D Kaveri asui siellä aikanaan muutaman kuukauden ja sanoi, että paikalliset pelkää aurinkoa kuin ruttoa (mm. aurinkoiset terassit eivät taida olla kauhean suosittuja ajanviettopaikkoja, liekö niitä edes tarjolla ravintoloissa?) ja ihon vaalennusvoide myy kuin häkä!

Vilijonkka kirjoitti...

Hih, tuttu juttu! Monia eri lukusanoja - älytöntä hienostelua sanon minä (dyslektikko, joka omaksuu vain rajatun määrän sanoja)! Ja deodoranttini on ollut loppu jo kuukauden ja olen joutunut lainaamaan mieheni Suomesta tuomaa, onneksi hajutonta! Keskustan Carrefourista saataisi löytyä, mutta ajaa nyt 20km sivuun vain jonkin deodorantin vuoksi, ehei.

BLONDELUXE kirjoitti...

ねぇ、このブログめっさめっさ好きです。
En ole seurannut kauhean pitkään haikuluotainta (olen kyllä lukenut KAIKKI japanissa tekemäsi postaukset;D). Oon aivan järkyttävän ilonen huomatessani, että siellä se sapporo ja hokkaido edelleen ovat, yhtä ihanina paikkoina kuin mun muistoissanikin. Pari vuotta sitten lukiossa vietin lyhyen Lions-vaihdon hokkaidolla, asuen hostperheissä Kitamissa ja Sapporossa. Oon välillä ihan pala kurkussa kattonu noita sun kuvia ja juttujas, tosi paljo muistoja tulee mieleen:D Jos hokkaido itsenäistyin ni vaihtaisin kansalaisuuttani HETI! Joskus haluan kyllä työskennellä ja asua japanissa (okei tietty teininä oli vähän huolettomampaa ku vaa ramppas jossai purikurissa terebi towerin juurella ja laulo karaokee cat's eye-mestoissa, eli voipi olla liian ruusuinen kuva).
Onneksi mut hyväksyttiin just Tokioon yliopistovaihtoon, lähtö ens maaliskuussa. Ootan ku kuuta nousevaa! Sit teen comebackin vanhoille hoodseille hokkaidoon.

がんばって下さい!:)

//Maija

Anonyymi kirjoitti...

en muuten tiennyt noista jutuista yhtäkään:) Laita pls lisää taas, kun mieleesi pulpahtaa näitä pieniä eroavaisuuksia, tai ihan vaan japanilaisia tapoja ylipäätään. Mielenkiintoista :)

pinea kirjoitti...

Hih, japanilaiset myös väittävät että tämä hikihaisuero johtuu länsimaalaisten tavasta syödä maitotuotteita. Siksi me haisemme ;D

Anonyymi kirjoitti...

Enpä tiennyt näitä, koska ko. asioista ei informoinut mieheni tekemä "tutkielma" Japanista kuudennella luokalla ;O) Sattumoisin katseltiin tänään miehen vanhoja kouluvihkoja anoppilassa.

Maria

P.S. Ei ihan huono tutkielma ilmeisesti, kun oli ysin saanut!

Anu kirjoitti...

Kenza: Terasseja ei tosiaankaan ole juurikaan tarjolla, vain muutaman tiedän täälläkin koko kaupungissa! Sitä ollaan onesti harmiteltu.

Vilijonkka: Ha, mä en tiennytkään että näiden maiden väliltä löytyy tällaisia yhtäläisyyksiä!

Blondeluxe: Kappas, hauskaa "törmätä" johonkuhun toiseen, joka on täällä asunut. Yliopistovaihdostasi tulee varmasti mahtava. Työelämä on täällä kyllä sitten ihan eri juttu, enpä tiedä ketään ulkomaalaista, joka ei sadattelisi täkäläistä työkulttuuria (oma mies mukaan lukien).

Pinea: Mielenkiintoinen selitys, tuota en ollutkaan kuullut! Mä kyllä pahasti epäilen, että oma hikeni haisisi, jos deorantin jättäisin pois, vaikka maitotuotteita en täällä käytä oikeastaan ollenkaan ;)

anonyymi: Pitääpi thedä, kiva jos näitä on hauska lukea :)

Maria: Mitäh, eiks nuo jutut olisi ollut ihan ydinkamaa? Hauskoja muuten nuo vanhat koulujutut, pitäisi itsekiin tutkia joskus, vaikka kesällä Suomessa.

Tuomas kirjoitti...

Jospa tätä kautta onnais... Laitahan se puhelin vihdoin lataukseen ja soittele, asiaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hai! Tiesin! jesjesjes.
(siitä kiitos ihanan host-perheen!)
Tokion neonvaloista muuten löytyi yllättävän monta terassia -ja vapaa pöytä löytyi aina! he.
Oma bento on nyt aseteltu ihanine väreineen työpaikan jääkaappiin kotosuomessa -kaukainen jaappania antoi niin paljon enemmän kuin osasin odottaa. Lisää suuria ajatuksia ja uskomattomia oivalluksia. Ihanaa viikkoa sinne kauas!
Rutistus beibille.
T: Your Huckleberry Friend Ace

MrsAgatha kirjoitti...

Tosi kivoja faktoja Japanista! Kohta 1 olisi kiva Suomessakin, monesti lopputeksteissä saattaa olla jotain ekstraa!

Vilkaisehan blogiini, siellä on sulle jotain (toinen postaus)! =)

Ansku kirjoitti...

Kiitos kiinnostavasta tietoiskusta!

pinea kirjoitti...

Juu, selitys on ontuva, en minä ainakaan tullut toimeen Japanissa ilman dödöä, vaikka maitotuotteita nautin siellä korkeiden hintojen takia hyvin satunnaisesti ;) Japanilaiset kyllä hikoilevat, runsaastikin, mutta heidän hmm hikensä haisee harvemmin. Poikkeuksiakin toki on.

piilomaja kirjoitti...

Minä uskon että moni länsimaalainen (tai miten nyt sanoisin: ei-japanilainen vaikka) käyttää deodoranttia ihan vain tavan vuoksi.
Että voisi yllättyä monikin ettei haisekaan pahalta vaikka hikoilee kunhan pesee itsensä säännöllisesti.

Mä en käytä deodoranttia oikeastaan ikinä. Ei se ole mikään päätös tai että olisin jotenkin sitä vastaan.
Olen vain huomannut etten tarvitse.
Hikoilua sinänsä en halua estää millään aineilla, hajua en ole ole huomannut olevan (ja ellei minulle valehdella niin ei ole muutkaan huomanneet;-))

Sonja kirjoitti...

Tosi kiva postaus!

Anu kirjoitti...

Tuomas: Mitäköhän pitäisi olla mieltä siitä, että mies huhuilee tätä kautta...

Ace: Iso hali takas!

Mrs. Agatha: Joskus DVD:ltä on tosiaan leffaan uusintana katsoessaan huomannut, että kappas, täällä oli tällaistakin!

Ansku: Kiva jos kiinnosti!

Pinea: Olisi kyllä tosiaan kiva tietää miksi hiki ei haise täällä koska Suomessa se haju tuli kyllä vastaan useastikin.

Piilomaja: Tämä olikin kiinnostavaa. Olen kyllä esim. tietoinen no 'poo liikkeestä eli että ihminen ei tarvitsisi shampoota, mutta deoranttia en ole koskaan kyseensalaistanut...

Sonja: Kiva kuulla :)

tyttö kirjoitti...

Näitä on tosi mielenkiintoista lukea!!!:) Hauskaa muuten, että sanot 'deorantti', etkä deodorantti :)

Kenza kirjoitti...

Mäkään en käytä yleensä muuten dödöä enkä mielestäni haise, toivottovasti! :D Yksi luonnontuote joka ehkäisee hien hajua on kylmäpuristettu kookosöljy. Sitä käytin aikanaan, mutta ilmankin olen viime aikoina pärjännyt.

Kunhan piti päästä sanomaan ;)

Anu kirjoitti...

Tyttö: Heh -se on kyllä ihan puhdas kirjoitusvirhe! Mulal on tiettyjä sanoja, joille sokeudun, ja kirjoitan ne jatkuvasti väärin. Tuo on yksi niistä.

Kenza: Kiinnostavaa! Olen nyt myös kuullut, että suolakivi on aivan passeli tarkoitukseen. Pitäisi ehkä testata tuota dödöttömyyttä. Kyllähän mäkin peseydyn säännöllisesti (kerran viikkoon ;) ), ei periaatteesa pitäisi hien "vanhentua".

Related Posts with Thumbnails