tiistai 8. kesäkuuta 2010

Arjen ihmeellisyyksiä

Ihmemaakaan ei voi tuntua läpeensä käsittämättömältä loputtoman pitkää aikaa. Havahduin tänään siihen, että olo on täällä nykyjään varsin kotoisa, ja suurimman osan arkisista askareista osaan jo suorittaa ilman epätoivoa ja hiusten repimistä.

Tässä muutamia perusarkeen liittyviä juttuja, jotka nykyään eivät enää tunnu miltään:
  • Kätevin tapa maksaa laskut on napata ne kouraansa ja kävellä lähimpään konbiiniin (pieneen 24/7 päivittäistaravakauppaan), ja iskeä laskut ja rahat tiskiin. Verkkopankki, mikä se oli??
  • Käteistä on aina lompakossa -alle 10 000 jeniä (päivän kurssilla 94 euroa) tuntuu vähäiseltä määrältä.
  • Ruokaostoksia en edes kuvittele hoitavani yhdessä kaupassa. Hyvin usein käyn eri paikoissa hakemassa lihan, kalan, leivän (harvoin) ja länsimaiset elintarvikkeet.
  • Laitan hanan valumaan kaksi minuuttia ennen kuin haluan lämmintä vettä.
  • Muistan viedä eri roskalajit ulos nimettyinä päivinä (tosin loppujen lopuksia haisevaa vaippapussia ei unohda kovin montaa kertaa, kun seuraavaan mahdollisuuteen on 3-4 päivää...)
  • Olen lakannut tuntemasta hillitöntä halua kumartaa takaisin palvelualan työntekijöille (paitsi ehkä lähtiessä, jos kauppoja on hierottu pitkään). Toisaalta esittelytilanteissa en ojenna lapasta suoraksi, vaan kumarran jo ihan luontevasti.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Roska-asiat ovat meillä samoin.

Anonyymi kirjoitti...

:D Minulle tuo kumartaminen oli kaikkein vaikein. Jotenkin sitä kohteliaana ihmisenä haluaa kumartaa takaisin!
Niin ja olen lueskellut kyllä ahkerasti sun ihanaa blogia, mutta jostain syystä taas tosi laiskasti kommentoinut...

-Anni- kirjoitti...

Ja arvostaa taas miten helposti monet jutut täällä suomessa on :) Mutta silti tuollainen hyppy tuntemattomaan kiinnostaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hai! ..ja niin luontevasti äänensävy, ja varsinkin -korkeus, siirtynyt oikealle tasolle kaupungilla asioidessa! ;) Been there, heard that.
/Ace

Anu kirjoitti...

Huh, venähti vastaaminen.

Piilomaja: Mä en ole yhtään tämän tyylin fani, ärysttävää että joutuu varaamaan kokonaisen korkean kaapin roskille, joista joitakin kerätään vain kahden viikon välein!

Tres chic: Se kumartaminen todellakin tarttuu, ei voi mitään!

Anni: Toisaalta jotkut muut asiat ovat täällä taas helpompia!

Ace: Mitään en tunnusta! ;)

Related Posts with Thumbnails