sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Marukoma Onsen Ryokan ★★★★★

Hokkaido tuntuu kätkevän kupeisiinsa toinen toistaan upeampia paikkoja, jotka syrjäisen sijaintinsa vuoksi eivät satu vahingossa matkamiehen polulle. Ne löytää ainoastaan, jos on tuttu, joka osaa paikkaa suositella. Tänään kävimme pitkän ja kiemuraisen tien päässä ylhäisessä yksinäisyydessään sijaitsevassa onsenissa, joka löi laudalta jokaisen aikaisemmin vierailemme.

Marukoma onsen on yksityisen ryokanin (japanilaistyylinen majatalo) onsen, joka sijaitsee Shikotsu-järven rannalla noin tunnin ajomatkan päästä Sapporosta. Ystävämme olivat varanneet ryokanin puolelta huoneen yöksi, ja me päätimme lähteä mukaan päiväretkelle. Ryokan ja onsen ovat olleet paikalla vuodesta 1915, ja niissä on tietynlaista vanhaa arvokkuutta.  Sijainti on aivan täydellinen; edessä avautuu kraaterijärvi, jonka vastarannalla olevilla vuorilla oli vielä tähän aikaan vuodesta lumihuippu. Ryokanin taakse jäävällä Eniwadake-vuorella laskettiin aikoinaan olympialaisten alppilajit, jonka jälkeen vuoren annettiin metsittyä jälleen.

Rotenburoja eli ulkoaltaita on kaksi. Niistä ensimmäinen on modernimpi ja sijaitsee ylempänä, jolloin näköala on parhaimmillaan. Toinen, vanhempi, on kivireunainen allas aivan järven rannalla. Näistä jälkimmäisessä käyminen oli ikimuistoisimpia hetkiäni Japanissa. Vesi ulottuin hartioihin asti, vehreät puiden oksat kaartoivat pään yli ja ympäristö kaikkinensa oli uskomattoman seesteinen. Ystäviemme mukaan paikka on vielä upeampi ruskan aikaan.

Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun beibimme kävi onsenissa. Polskinta 40 asteisessa vedessä kesäpäivänä näytti olevan hänellekin mieluisa kokemus. Voi siis lämpimästi suositella pientenkin lasten viemistä onseniin. Etiketistä voi sen verran todeta, että lapset pestään samalla tavalla kuin aikuisetkin päästä varpaisiin, ja eikä altaassakaan heille pueta uima-asua tai vaippaa.

Kuvat olen lainannut Japanican.comista, sillä kuvaaminen onseneissa on kielletty.

4 kommenttia:

else.hirvonen kirjoitti...

Siellä olisin halunnut olla minäkin, katsomassa pikkumurun ensimmäistä retkeä.

Kaisa kirjoitti...

vautsi, näyttää mahtavalta paikalta!!

Anonyymi kirjoitti...

Upean näköinen paikka, juuri tuommoiseen haluaisin päästä joskus. Kyselenkin että oliko tuolla naiset ja miehet samoissa altaissa vai erikseen? Mulla olisi haaveena löytää joku ihana Onsen-paikka häämatkaa varten jossa voi käydä kylpemässä yhdessä miehen kanssa :)

Anu kirjoitti...

Hei anonyymi, kuulostaa ihanalta teidän suunnitelmanne :) En tullut asiaan paikalla kiinnittääkseni huomiota, mutta pienen googlailun jälkeen löysin tällaisen tekstin: "There is also a "Family Bath" - if no one is using the hot spring bath, then a family can hang a sign and bathe privately". Luulen, että tuo allas on kuitenkin sisätiloissa. Marukoman juttu on kuitenkin juuri ne vanhat ulkoaltaat, jotka on jaoteltu sukupuolien mukaan. Sinällään kyllä eksoottinen paikka viettää häämatkaa!

Related Posts with Thumbnails