lauantai 5. kesäkuuta 2010

Mitäs luulisitte?

Pinea kertoi joskus kommenttilaatikossa, että hänen japanilainen miehensä oli sanonut, että japanilaiset eivät näe aina metsää puilta. Tämä siis liittyen siihen, että yksityiskohtiin kiinnitetään täällä tavattomasti huomiota, mutta suuret asiat, kuten rakennukset, ovat usein kammottavia.

Talomme edusta on yksi hyvä esimerkki aiheesta. Talo itsessään on harmaa, tylsääkin tylsempi 15 kerroksinen elementtitalo (älkää hämääntykö kuvassa näkyvästä osiosta, se on vielä kohtalaisen viehättävä, totuus näkyy täällä). Talon edustalle, katukivetykseen, talonmies on istuttanut kukkia, jotka vaihtuvat sesongin mukaan! Samanlaisia istutuksia löytyy useimpien muidenkin talojen edustoilta, joskus jopa lyhtypylväiden juuresta.

Tästä päästäänkin sujuvasti seuraavaan ihmetyksen aiheeseen. En ole koskaan nähnyt, että istutuksia olisi turmeltu. Muutenkaan täällä ei rikota, töhritä tai roskata.

Mitä luulette, kuinka kauan tällainen istutus selviäisi Helsingin keskustassa?


Jos lukijoina on uusia ylioppilaita, oikein iloista lakkiaispäivää teille!

7 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Tuo on niin totta. Ensimmäinen asia, mihin kiinnitin huomiota Tokiossa, olivat kukkaruukut ja istutukset ihmisten talojen edessä ja rappusilla (Uenossa, siis hyvinkin keskustassa, mutta asuinalueella). Ja juuri se, että kukaan ei niitä ollut rikkonut, ei levitellyt multaa maahan, ei vienyt mennessään. Tokio on kamalan harmaa kaupunki, ruma, jos saan sanoa, mutta ihmiset tuovat sinne inhimillisyyttä pienillä kukkaistutuksilla ja muilla. Se on musta viehättävää.
Joskus tuntuu, että ainoa mitä varastetaan, on sateenvarjot. Ja ehkä polkupyörät. (Eihän se totta ole, mutta aika totta kumminkin.)

MrsAgatha kirjoitti...

Ihana yksityiskohta! =) Varsinkin se että niitä vaihdellaan! =D

Päivi kirjoitti...

"täällä ei rikota, töhritä tai roskata"

Niin totta. Käydessäni Japanissa näin yhden ainoan töhryn (eräs kyltti sotkettu). Siis yksi ainoa neljässä viikossa. :O

Ai juu, olihan siellä yhdellä asemalla savukerasia maassa, mutta joku poimi sen pian pois. :)

Kenza kirjoitti...

Tokiossa oli todella siistiä ja turvallisen oloista kun siellä vierailimme. Siellä oli pyöriä lukotta pyöräparkeissa ja jopa metrokin oli putipuhdas! Meitä nauratti kun huomattiin, että erään rakennuksen edessä joku mies oikoi polkypyöiriä siistiin riviin :)

Inhoan sitä, miten Suomessa yhteistä omaisuutta ei kunnioiteta. Vanhempieni asuinalueella joku rikkoo bussipysäkkien katoksia koko ajan ja siskon kerrostalossa oli hissi yritetty sytyttää tuleen :( Noista pitäisi tulla kunnon rangaistukset, että loppuisi ja muutenkin varmaan asennekasvatusta tarvitaan lisää. Tai jotain, meininki Suomessa on kyllä ihan älytöntä.

Anu kirjoitti...

Pinea: Tokio on niin käsittämätön kaupunki että sitä on vaikea kuvata mitenkään, mutta tuo hyvin toit sen ainutlaatuisen luonteen esille!

Mrs Agatha: Only in Japan...

Päivi: Olen myös nähnyt usemman ihmisen juoksevan tuulen tempaaman roskan perässä hulluna. Ei vaan Suomessa.

Kenza: Kaukaa katsottuna juuri tuo yleisen omaisuuden kunnioituksen puute on yksi ärsyttävimmistä suomalaisista yleispiirteistä. Kyllä kaikilla vaan on kivempaa, jos sitä kunnioitetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi ärsyttävimmistä suomalaisista yleispiirteitä....juuri noin. Olet oikeassa.

Täällä (Belgiassa) kyllä tuhotaan ja rikotaankin mutta mutta....ei ollenkaan samaan malliin kuin Suomessa vaikkapa. Ja vaikka kukkaistutukset saavat olla rauhassa.

Anu kirjoitti...

Japani lienee aivan ainutlaatuinen tässä turvallisuudessaan ja siisteydessään, ja vaikka Suomikaan ei ihan pahin paikka asian suhteen ole, niin todella paljon olisi petrattavaa!

Related Posts with Thumbnails