tiistai 1. kesäkuuta 2010

Suomi mielessä


Viikonloppuna tuli ihasteltua Ishikarin lahtea niemenkärjestä käsin. Kaupungin ytimessä asuessaan unohtaa, että Sapporo itse asiassa ulottuu merelle saakka. Mutta merenrantaa eikä joen varttakaan ole täällä juurikaan hyödynnetty. Missä ovat ravintolat, kahvilat, viihtyisät ajanviettopaikat? Jonkin verran joen varressa on grillipaikkoja, mutta ei juuri muuta. Nyt kun ilmat ovat helteiset myös täällä, niitä todellakin kaipaa. Ylipäätään on ihan käsittämätöntä, ettei täällä (muuallakaan kuin rannassa) ole juurikaan terasseja. 

Vaikka en koko talveen ikävöinyt Suomeen (ihmisiä kylläkin), niin nyt alkaa tuntua mukavalle, että ulkoilemaan ei tarvitse lähteä autolla. Ja lounaan voi kesäpäivänä syödä terassilla. Puhumattakaan saunan ja järven muodostamasta yhdistelmästä, valoisista kesäöistä ja aamukasteesta paljaiden varpaiden alla...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on sitten *Savoyn* terassi ensi kuussa. ;) Tuskin maltan odottaa. Katja

Anu kirjoitti...

Savoy it is! Sama homma, yksi kesän kohokohta varmasti!

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä terasseja ei tarvita, jos japanilaiset eivät halua olla auringossa paahtumassa pavuiksi.

Anu kirjoitti...

Siitähän se varmaan johtuu, näin olemme itsekin miettineet. Mutta en minäkään terassilla välttämättä auringon takia istu, vaan varjon alla, katselemassa ihmisvilinää ja nauttimassa ulkoilmasta. Mutta jokainen maa tavallaan, niinhän se menee :)

Related Posts with Thumbnails