tiistai 31. elokuuta 2010

Kuulumisia

Havahduin siihen, että kesäloman jälkeen ei ole oikeastaan tullut kirjoitettua mitään kuulumisia. Nyt siis niitä:
  • Olemme kokemassa perinteistä maahanmuuttajasyndroomaa, eli ipana puhunee kohta sujuvampaa japania kuin vanhempansa. Viime päivinä kaikki on ollut varsin "kawaii!". Koirien kieltä se on myös oppinut puhumaan, haukkuu sujuvasti karvajalan nähdessään.
  • Jotain maagista kyllä tapahtui kesän aikana, sillä kuullun ymmärtäminen parani melkoisesti. 
  • Ipana myös vaihtoi vihdoin yksiin pitkiin päiväuniin, ja se tarkoittaa pitkään jatkuneen tauon jälkeen... aikaa lukea kirjoja!!!
  • Sapporo jaksaa ihmetyttää, naurattaa ja raivostuttaa. Salariman sanoi hiljan, ettei hän kahden vuoden asumisenkaan jälkeen oikein tiedä kaupungista niitä "kaikki nää nyt tietää" -faktoja. Mikä on kaupungin paras hotelli? Suosituin asuinalue? Kyseltiin vähän kavereilta ja kyllä nuo selvisivät ja monta muutakin seikkaa. Pointti silti on, että moni asia pysyy lukutaidottomalta hämärän peitossa. Muutenkin jaksan hämmästyä, mitä nurkan takanta löytyykään. Viereistä korttelista paljastui eilen valtava tavaratalo, joka myy 30 % alennuksella kaikkea maan ja taivaan väliltä. Ei olisi kyllä ulospäin arvannut. Ja lähin leikkikenttä, monen kuukauden etsinnän tuloksena, löytyi niinkin kaukaa kuin kolmen minuutin kävelymatkan päästä. Ja olin luullut kolunneeni ihan kaikki korttelit.
  • Helle piinaa yhä. Ei kuulu tapoihini valitetella lämmintä ilmaa, mutta pliis, voisiko joku laskea edes yöllä mittarin alle 25 asteeseen.
Näin siis täällä lyhyesti. Sapporo kuittaa!

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Hei Anu ja perhe!

Loysin blogisi vahan aikaa sitten, luin sen kokonaan, ja tama on ehdoton suosikkini (kirjoitat tosi ihanasti)! Olen koukussa.
Loysin toisenkin blogisi ja se kiinnostaa myos nain 6.5-kuukautisen tyton aitina.
Blogiasi jaa seurailemaan taalta Lontoosta (asumme viiden minsan kavelymatkan paassa King's Roadilta & Sloane Squarelta :)) kasin komikymppinen aitiysvapaalla oleva analyytikko.

Anu kirjoitti...

Hei Anna! Ou nou, asutte ihanassa paikassa!!! Tai jos kerran blogini luit kokonaan (otan sen melkoisena kohteliaisuutena, kiitos vain!), niin silloin kyllä tiesitkin, että rrrrrakastan niitä kulmia. Tuli muuten ihan kauhea hinku Lontooseen...

Kiva kun jätit jäljen käynnistäsi, lukijoista on aina mukava kuulla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitä, mitä!?!? Multa on nyt mennyt jotain tosi pahasti ohi... Kirjoitatko sä toistakin blogia?

Ihanaa, kun neitokainen jo "juttelee" :)

Maria

Anonyymi kirjoitti...

Luin tosiaan jokaisen postauksen ja muistan top5 kaupungeistasi, etta tykkaat tasta alueesta. :) Taalla sita on pyoritty jo kuudetta vuotta.

t. Anna

Related Posts with Thumbnails