maanantai 30. elokuuta 2010

Moerenuma Park

Viikonloppuna leikimme taas ahkerasti turistia. Lauantain kohteena oli kaupungin pohjoisosassa sijaitseva, desing-palkintoja voittanut Moerenuma-puisto. Sen on suunnitellut vuonna 1988 kuvanveistäjä Isamu Noguchi, ja puisto itsessään avautui 2005.

Huomiotaherättävästä, ylilyövästä arkkitehtuurista puhutaan wow-arkkitehtuurina, ja maallikkona minun täytyy todeta, että tämä puisto jos mikä oli wow-maisemaarkkitehtuuria. Suunnittelijan tarkoituksena on kuulemma ollut luoda yksi jättimäinen veistos. Ja kyllähän luonto mitä mielenkiintoisempiin muotoihin olikin taivutettu tässä puistossa.

Puisto on laajuudeltaan 189 hehtaaria, ja se on rakennettu entisen jätteidenkäsittelylaitoksen maille. Hintaa rakennustöille tuli nykykurssilla järisyttävät 250 miljoonaa euroa.

IMG_3114

IMG_3109

Puiston porttina toimii jättimäinen lasipyramidi, joka pitää sisällään muun muassa ranskalaisen ravintolan, gallerian ja matkamuistomyymälän.

IMG_3087

Pyramidi-muoto toistuu läpi koko puiston. Tässä taustalla 62 metrinen Moere-vuori.

IMG_3033

Meidän suosikkimme -tai ainakin tyttäremme- suosikki oli Moere Beach -kahluuallas. Emme olleet varautuneet tällaiseen mahdollisuuteen laisinkaan, mutta japanilaiseen tyyliin myynnissä oli tietenkin uimavaippoja. Taustalla jälleen pyramidin mallinen Playmountain.

Kuvattujen kohteiden lisäksi puistossa oli muun muassa geysiria matkiva suihkulähde, keinotekoinen lähde ja lasten designleikkipuisto.

Jos tännepäin ikinä eksytte, eksykää tänne.

4 kommenttia:

-Jassu- kirjoitti...

No WOW tosiaan! Onpa hulppeita paikkoja! Kiva tuo lasten kahluuallaskin.

Ginger kirjoitti...

mah ta va! yritän suunnata eksymiset jatkossa tuonne.

MrsAgatha kirjoitti...

Upean näköinen paikka! =)

Anu kirjoitti...

Pitääpi todeta vielä, että on paikak sarjassa "kuvat ei tee oikeutta".

Related Posts with Thumbnails