keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Guam -Where America's Day Begins

Mitä: Loma
Missä: Guamilla (Yhdysvaltojen inkorporoimaton, organisoitu territorio), joka on Mariaanien saariston suurin saari Micronesian alueella Tyynellä Valtamerellä
Miksi: Ihan vaan siksi (että huvitti)


Terveiset siis Guamilta! Yllä näky, joka odotti meitä ensimmäisenä aamuna herätessämme. Ei siis ihan pahimmasta päästä aamuja. Toisin kuin edellinen yö. Lensimme Guamille yölennolla, eikä säätämiseltä jälleen kerran vältytty. Jouduttiin aika lailla taputtelemaan toisiamme hartioille siinä vaiheessa, kun aamuyöllä kello 03.30 olimme seisoneet puolitoista tuntia (!!!) maahantulojonossa, ja oma pissaliisamme pissiä suhautti toisen kerran vaipan ohi kantorepussa istuessaan (Joo ja sosiaalipoliiseille tiedoksi, että vaippa ei ollut täynnä, vaan kyseessä oli puhtaasti asento-ongelma). Jonotuskaverit olivat kaikki japanilaisia, ja kieltaitoni ei vielä riittänyt ilmaisemaan pahoitteluani urinan tuoksusta. Ja ladies, suosittelen pitämään tällaisissa tilanteissa yllä mustaa, siitä ei märkä läikkä näy...


Guam ylitti kokonaisuudessaan odotukseni reippaasti. Olimme alunperin miettineet ihan toista kohdetta, jonne lentomatkat olisivat kuitenkin tytön kanssa olleet kohtuuttoman pitkät. Guam tuntui vähän kompromissilta, mutta perille päästyämme totesimme, ettö valinta meni kuitenkin ihan nappiin.


Majoituimme Tumon Beachilla sijaitsevaan Hotelli Westiniin, jonka beach club -pakettia voi kyllä suositella varauksetta. Hintaan sisältyi huone, jossa oli heavenly beds -nimiset vuoteet (parempia en ole hotelleissa koskaan tavannut), punotut, pehmustetut cabanat rannalla sekä pääsy 21. kerroksessa sijainneeseen loungeen, jossa kävimme nauttimassa aamiaiset sekä cocktaileja aurinkonlaskun aikaan.

Westinin ranta oli alueen rauhallisimpia. Se sopi myös loistavasti taaperoikäiselle, koska ranta oli matala ja aalloton. Cabana oli kaikin tavoin loistava, mutta erityisen iloisia olimme siitä, että kuvun varjossa ipanan oli mukava nukkua iltapäiväunet.


Olemme siinä mielessä huonoja rantalomalaisia, että kaipaamme salarimanin kanssa molemmat rannalle erilaisia aktiviteettejä (sen lisäksi että noin ylipäätään vihaamme sellaisia biitsejä, joissa istutaan kuin sillit suolapurkissa ja tapellaan rantatuoleista). Niinpä paikan valintaan vaikuttavista tekijöistä yksi oli se, että halusimme päästä heti rannalta snorklaamaan ja sukeltamaan, päiväretket veneellä kun eivät taaperon kanssa oikein houkutelleet. Guam ei ehkä ole ihan maailman kala- ja koralliparatiisi, enkä varmaan tätä ihan sukellusloman kohteeksi valitsisi, mutta kyllä siellä meille molemmille katseltavaa riitti.


Jostain syystä olin ajatellut, että Guam olisi vähän samaan tapaan ränsistynyttä kuin iso osa Karibiaa. Mitä vielä! Tumonin pääbulevardi oli hyvin hoidettu, ja kauppojen kylteissä luki sellaisia vaatimattomia nimiä kuin Chanel, Fendi, Gucci, Givenchy ja Louis Vuitton (but of course).

Muutoin saari on kuin Mini-Yhdysvallat lisättynä aasialaisilla mausteilla. Starbucksia en nähnyt, mutta muuten tutut jenkkiliikkeet huvittivat katukuvassa. Itse kävimme muun muassa seikkailemassa maailman suurimmassa K-Martissa etsimässä rantakamaa. Niin ja söimme mättölounaan T.G.I Fridaysilla ja kunnon jenkkipitsaa. Sivumennen sanoen, paluupäivänä oli pakko päästä heti sushille. Neljä päivää mässyruokaa vie kyllä fyysisen olon aika alhaalle.


Eurooppalaisia ei näkynyt katukuvassa käytännössä laisinkaan. Turistit olivat aasialaisia sekä vapaalla olevia jenkkisolttuja, jotka on muuten harvinisen helppo tunnistaa siviiliasuisinakin. Yllä olevassa kuvassa muuten näkyy hyvin, miten Guam palvelee juuri kahta yllä olevaa ryhmää. Aasialaisille miehille ampumaratoja (Japanissa kun sen lystin kokeileminen on käytännössä mahdotonta) ja jenkkimiehille tyttöbaareja (mitään kadulle asti ulottuvaa prostituutiota ei onneksi näkynyt). Naisille on ne yllämainitut ostosparatiisit.


Guam on myös suosittu häämatka- ja hääkohde japanilaisten keskuudessa. Rannalla pörräili joka päivä usempikin morsiuspari.


Maaston puolesta Guam oli turhan flätti meidän makuumme. Trekkausmahdollisuuksia on kuitenkin kehuttu, ja jos olisimme olleet saarella yhtään pidempään, olisimme varmasti käyneet kokeilemassa.

Kaiken kaikkiaan reissu oli onnistunut, ja kyllä paikkaa ihan vilpittömästi voi muillekin suositella!


Niin ja jos en muistanut hehkuttaa, biitsi oli upea, hiekka hienoa ja vesi turkoosi. Kuvat ei tee oikeutta!

6 kommenttia:

MrsAgatha kirjoitti...

Kade olen! =) Kyllä tuommoinen Guamin reissu kelpais mullekin...

Ihana tuo kuva hääparista!

Heli kirjoitti...

Oi, miten ihana loma teillä on ollut! Toivottavasti muistot lämmittävät vielä talvellakin!

-S- kirjoitti...

Haaveissa vain...

Huippuotos tuosta hääparista! :o)

-Jassu- kirjoitti...

IhanaihanaihanaihanaIhanaihanaihanaihanaIhanaihanaihanaihanaIhanaihanaihanaihanaIhanaihanaihanaihanaIhanaihanaihanaihanaIhanaihanaihanaihana
LOMA! :-D

Anonyymi kirjoitti...

Ei huono.
Vaihtaisin Tokion sateet tuohon mielelläni.

Anu kirjoitti...

Kiitos kaikille!

Related Posts with Thumbnails