torstai 2. syyskuuta 2010

Lintassa

Olen ennenkin jorissut tänne japanilaisten tavasta astua kengät linttaan. Nyt on ihan kuvallista todistusaineistoa.

Kattokaa nyt näitä!


Tuo EI vaan voi tuntua jalassakaan enää hyvältä.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hurjaa on myös ne korkokengät, joiden korot on niin kuluneet, ettei niiden päällä enää pitäisi voida seistä suorassa...tai siis ei voikaan.

MrsAgatha kirjoitti...

Aikamoista... Omat hiukan kuluneet kengät ei ole mitään ton rinnalla! =D

rotterdamin riitta kirjoitti...

Olen joskus aikoinaan ollut aika paljon tekemisissä japanilaisten kanssa tekemisissä. Tulin silloin siihen tulokseen, että he mahdollisesti useasti käyttävät liian suuria kenkiä minkä takia kävelytyyli on aika usein laahustavanoloista. Kenkien littaantuminen voi sitten olla seurausta siitä.

Anu kirjoitti...

Anonyymi: Joo, olen nähnyt niitäkin. Ja sellaisia, joissa korko on taittunut pohjan alle :0

Mrs Agatha: Juu ei. En kyllä ikinä muista Suomessa kellään tuollaisa nähneeni. Lankkaamattomia ehkä, mutat ei noin linttaan astuttuja.

rotterdamin riitta: Ihan saman havainnon olen tehnyt. Monesti ihan näkyy, esim. avokakissa, että on sentti tai tyhjää tilaa kannan takana. Osa naisista tykkää myös, että jalat sisäänpäin sipsuttaminen on nätin ja söpön näköistä. Se selittänee osaksi linttaan astumista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
löysin blogisi etsiessäni tietoa elämisestä Japanissa, etenkin arjesta suomalaisen äidin silmin. Mielenkiinnolla jään seuraamaan
t. Aamu

-Jassu- kirjoitti...

Sitä laahustamista olen minäkin huomioinut. Olen ajatellut, että tuleeko jotenkin siitä kun niillä perinteisillä puukopoilla ja sukilla pitää pystyä kävelemään tiputtamatta kenkää jalasta.

Anonyymi kirjoitti...

Linttaan astuminen taitaa johtua siitä, että japanilaiset istuvat usein polvillaan lattialla (polvet yhdessä, peffa nilkkojen välissä). Tämän takia koko kansalla tai ainakin tosi monilla on länkisääret (onkohan se oikea termi) eli kävelevät ikäänkuin polvet yhdessä. Siitä sitten taitaa seurata kenkien linttaan astuminen.
Tai sitten ei.

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä lisään, et ei tietenkään länkisääret ku just päinvastoin eli pihtipolvet.

Kaisa kirjoitti...

Oon kyllä pistänyt merkille, että tollasta näkee myös Suomen teini-ikäisillä enemmissä määrin. Ei kuitenkaan ihan noin paha tilanne vielä...

Anu kirjoitti...

Aamu: Kiva kun jätit merkin käynnistäsi :) Toivottavasti löydät jatkossakin täältä lukemista!

Jassu: Sekin on kyllä taitolaji!

anonyymi: Tjaa-a, mene ja tiedä, mutta totta, että pihtipolvia näkee kyllä enemmän täällä.

Kaisa: Katsos vaan, mä en Suomessa ole ikinä kiinnittänyt huomiota!

Vilijonkka kirjoitti...

Tuon laahustavan sipsutustyylin huomasin jo Porvoossa japanilaisten turistibussien purkautuessa Vanhan Kaupungi kaduille... Aivan omaa luokkaansa. Myös kiinalaiset sipsuttelevat, mutta enemmän löntystäen. Siinä on selvä ero, mutta etenemisnopeus taitaa olla sama.

Mitenköhän me suomalaiset aasialaisten mielestä kuljemme. Tömistellen?

Vilijonkka kirjoitti...

Ai juu, ei tainnut tulla meidän Japanin matkasta taaskaan mitään, pläää. Jostain sysstä lentoliput Tokioon ovat törkeän hintaisia, edullisimmillaan yli 700 euroa, ja meitä kun jo kolme aikuista, kaksi lasta päälle. Samanaikaisesti kaksi kertaa pidemmälle kuten Bangkokiin tai Borneoon pääsee keuhkojenpuhdistuslomalle alle 300 eurolla. En ole koskaan ymmärtänyt näiden lentoyhtiöiden hinnoittelua.

Anu kirjoitti...

Vilijonkka: Luulen, että ainakin naisten kävelytyyliä pidetään miehekkäänä!

Niin ja en itsekään kässä noita lentoyhtiöiden hinnoitteluja. täältä näyttäisi välillä pääsevän suurinpiirtein Eurooppaan halvemmalla kuin Tokioon...

Vaapukka kirjoitti...

Hienoja havaintoja kaikilta. Arvelisin, että kävelytyylissäkin näkyy kansojemme erilainen kauneusihanne: Japanissa on kaunista ja siveää kääntää varpaat sisäänpäin. Lisäksi historiasta kumpuaa tohvelikulttuuri ja geta/zoori-sandaalikulttuuri, joka vaikuttaa oikeana pidettyyn kävelytyyliin nykyäänkin. Ja lisäksi vielä tuo Suomea yleisempi kenkien riisuminen ja pukeminen päivän mittaan. Isot kengät saa potkaistua helpommin jalasta. Linttaan astuminen varmaan juontaa siitä, että tohvelimallisella jalkineella on käveltävä laahaavasti, ja laahaus on maan tapa.

Anonyymi kirjoitti...

Blogosfääriin paluusi kunniaksi sinua odottavat blogissani prenikka ja haaste!

Jonna kirjoitti...

Oho, ei kovinkaan kivannäköistä :0

Ninni kirjoitti...

Hui, näyttää kauhealta joten luulisi myös tuntuvan epämukavalta!

ps. Anu blogissani jotain sinulle!

Related Posts with Thumbnails